mandag, 13 mars 2023 12:30

Eirik Jensen løslates midlertidig

Skrevet av
Ekspolitimann Eirik Jensen blir midlertidig løslatt av helsemessige årsaker. Ekspolitimann Eirik Jensen blir midlertidig løslatt av helsemessige årsaker. Foto: Geir Olsen / NTB

Den narkotika- og korrupsjonsdømte tidligere polititoppen Eirik Jensen løslates midlertidig fra fengsel. Han er soningsudyktig på grunn av sviktende helse.

I første omgang blir Jensen løslatt i seks måneder, i det som kalles et straffeavbrudd, skriver VG.

– Vi har jobbet over tid med denne løslatelsen, som har vært svært viktig helsemessig for Jensen, og måttet prioriteres fremfor gjenåpningsspørsmålet. Nå vil han få tid til å arbeide videre med straffesaken i fred og ro, og gjenvinne sin helse. Det er en klok avgjørelse fra Kriminalomsorgens side, sier den tidligere politilederens advokat, John Christian Elden, til avisen .

Kriminalomsorgen kan beslutte at gjennomføringen av straffen skal avbrytes blant annet hvis domfeltes helsetilstand tilsier det.

Den tidligere polititoppen ble i 2020 dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av hasj. Borgarting lagmannsrett fant det bevist at Jensen hjalp narkotikadømte Gjermund Cappelen med å smugle store mengder hasj inn i Norge.

Ragna Vikre om løslatelsen: – Han er nedkjørt

Eirik Jensen blir hentet hjem i ettermiddag etter å ha blitt kjent soningsudyktig av helsemessige årsaker. – Han er nedkjørt, sier samboer Ragna Vikre.

– Jeg skal bidra så godt jeg kan med å få ham på beina igjen. Han er veldig redusert, sier Vikre til NTB i forbindelse med at Eirik Jensen midlertidig løslates fra fengselet av helsemessige grunner.

Jensen får komme hjem allerede mandag ettermiddag. Han blir fulgt opp av helsepersonell, psykiatere og personene han har rundt seg.

– Jeg er veldig glad for at kriminalomsorgen har tatt en fornuftig avgjørelse. Det viktigste nå er få Eirik på beina igjen, både fysisk og psykisk. Det handler først og fremst å få ham til å falle til ro og inn i mer normale rutiner. Få trent litt og gå turer i skogen, sånne ting, sier Vikre.

Sist redigert mandag, 13 mars 2023 13:20

Andre saker å lese

EasyPark inngår samarbeid med Kople

25-03-2023 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

EasyPark inngår samarbeid med Kople

EasyPark utvider med nok en elbil-ladeaktør. Samarbeidet lanseres i slutten av mars, og vil gjelde for Koples ladestasjoner i hele Norge.

Les mer i RingeriksAvisa

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune i uke 12

25-03-2023 Eiendomsoverdragelser Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune i uke 12

Her er de ferskeste eiendomsoverdragelsene i Ringerike kommune.

Les mer i RingeriksAvisa

Over 400 politifolk skadd under protestene i Frankrike

24-03-2023 Nyheter NTB-AFP-Reuters - avatar NTB-AFP-Reuters

Over 400 politifolk skadd under protestene i Frankrike

441 politifolk ble skadd i sammenstøt med demonstranter under protestene i franske byer i går, opplyser innenriksminister Gérald Darmanin.

Les mer i RingeriksAvisa

Politiet i Hønefoss ønsker tips i savnetsak

24-03-2023 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Politiet i Hønefoss ønsker tips i savnetsak

Politiet i Hønefoss ønsker tips i forbindelse med at en kvinne er savnet fra Jevnaker.Den savnede er en etnisk norsk kvinne i 60-årene. Hun ble sist sett i Jevnaker sentrum...

Les mer i RingeriksAvisa