fredag, 27 januar 2023 13:11

Arvid Sjødin trekker seg som advokat for Viggo Kristiansen

Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)
Arvid Sjødin skal ikke lenger være Viggo Kristiansens advokat. Arvid Sjødin skal ikke lenger være Viggo Kristiansens advokat. Foto: Lise Åserud / NTB

Arvid Sjødin er ferdig som advokat for Viggo Kristiansen, bekrefter han. Den mangeårige forsvareren trekker seg som følge av stridigheter blant støttespillerne.

– Jeg har sagt til Viggo at jeg ikke har kuttet ut ham, og at hvis han ønsker at jeg skal gjøre noe mer for ham, så må det gå via advokatene Gulstad og Meling. Da er jeg der. Men da må han trekke en grense mot støttegruppen, sier advokat Arvid Sjødin til NTB.

– Det er sånn sett ikke et brudd med Viggo, men et brudd med enkelte i den gruppen, sier Sjødin.

Advokat Bjørn André Gulstad kommer til å fortsette sammen med Brynjar Meling som Viggo Kristiansens advokater og jobber videre med erstatningskravet mot staten. Brynjar Meling er partner i advokatfirmaet Sjødin, Meling & Co og har i mange år samarbeidet med Arvid Sjødin.

Bekrefter strid

Bjørn Andre Gulstad er ansatt i firmaet og spilte en hovedrolle da Borgarting lagmannsrett behandlet frifinnelsessaken til Kristiansen i fjor høst. Han bekrefter overfor NTB at han og Meling fortsetter arbeidet for Kristiansen på egen kjøl.

Sjødin bekrefter overfor NTB at opplysningene Nettavisen bringer fredag, om en konflikt mellom den tidligere forsvareren og en av støttespillerne til Kristiansen, er korrekte. Det har over tid utviklet seg alvorlige stridigheter mellom ulike medlemmer i Kristiansens team.

Trakk seg torsdag

Torsdag toppet det seg med at Sjødin trakk seg som Kristiansens representant. Viggo Kristiansen selv ble orientert samme dag.

Sjødin har vært Kristiansens advokat i Baneheia-saken siden 2010. Kristiansen ble i 2002 dømt i lagmannsretten til 21 års forvaring for å ha vært hovedmannen bak voldtektene og drapene i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000. I desember 2022 ble han frikjent etter at saken ble gjenopptatt i 2021.

Andre saker å lese

EasyPark inngår samarbeid med Kople

25-03-2023 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

EasyPark inngår samarbeid med Kople

EasyPark utvider med nok en elbil-ladeaktør. Samarbeidet lanseres i slutten av mars, og vil gjelde for Koples ladestasjoner i hele Norge.

Les mer i RingeriksAvisa

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune i uke 12

25-03-2023 Eiendomsoverdragelser Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune i uke 12

Her er de ferskeste eiendomsoverdragelsene i Ringerike kommune.

Les mer i RingeriksAvisa

Over 400 politifolk skadd under protestene i Frankrike

24-03-2023 Nyheter NTB-AFP-Reuters - avatar NTB-AFP-Reuters

Over 400 politifolk skadd under protestene i Frankrike

441 politifolk ble skadd i sammenstøt med demonstranter under protestene i franske byer i går, opplyser innenriksminister Gérald Darmanin.

Les mer i RingeriksAvisa

Politiet i Hønefoss ønsker tips i savnetsak

24-03-2023 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Politiet i Hønefoss ønsker tips i savnetsak

Politiet i Hønefoss ønsker tips i forbindelse med at en kvinne er savnet fra Jevnaker.Den savnede er en etnisk norsk kvinne i 60-årene. Hun ble sist sett i Jevnaker sentrum...

Les mer i RingeriksAvisa