fredag, 02 desember 2022 23:41

90 år 4. desember: Sverre Thune

Skrevet av
90 år 4. desember: Sverre Thune Foto: Privat

Sverre Thune er født og oppvaksen på garden Tune i Vang i Valdres. Etter realartium tok han juridisk embetseksamen ved UiO 1959.

Thune har vore førstesekretær ved Direktoratet for statens skoger, konsulent i Justisdepartementets lovavdeling, vit.ass. ved Institutt for kriminologi og strafferett ved UiO, dommarfullmektig ved Midthordland sorenskrivarembete og konsulent hos Stortingets ombodsmann for forvaltninga.

I 1965 tok han graden Master of comparative law ved University of Illinois i Champaign Urbana i USA. Han var advokatfullmektig i Thommesen, Karlsrud, Heyerdal, Brunsvig.

I 1970 byrja han advokatforretning i Hønefoss og fullførte prøven for Høgsterett i 1972. Han var fast forsvarer for Ringerike tingrett og Eidsivating lagmannsrett, og var medlem av Advokatforeningens hovudstyre og Disiplinærutvalg.

I 1974 overtok han farsgarden i Valdres og dreiv den ved sida av advokatforretninga i 34 år. Thune avslutta advokatforretninga i Hønefoss i 2012 og har seinare arbeidd som frivillig advokat for Kreftforeningen.

Bøker og trening er hobbyar, og Birkebeinertrippelen, Vasaloppet og Marcialonga har stått på programmet. Dagen vert feira på Ringerike med kona Halldis, fire born og sju barneborn, med ektefellar og sambuarar.

Vi gratulerer!

Sist redigert fredag, 02 desember 2022 23:44

Andre saker å lese

Vålerenga ydmyket serieleder Oilers

04-02-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Vålerenga knuste serieleder Stavanger Oilers 6-1 på hjemmebane lørdag. Steffen Thoresen spilte sin 914. kamp i norsk eliteserie da Manglerud Star tapte klart.

Les mer i RingeriksAvisa

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune uke 5

04-02-2023 Eiendomsoverdragelser Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune uke 5

Her er de ferske eiendomsoverdragelsene fra den siste uken.

Les mer i RingeriksAvisa

Storhamar dominerte mot Stavanger Oilers – Stjernen med maktdemonstrasjon

03-02-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Det ble en fest for hjemmefansen da Storhamar slo Stavanger Oilers på egen is i eliteserien ishockey. Stjernen ydmyket Frisk Asker i en målfest.

Les mer i RingeriksAvisa

Bil krasjet i gangbrua - E16 stengt på ubestemt tid

03-02-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Bil krasjet i gangbrua - E16 stengt på ubestemt tid

E16 mellom Skui og Sollihøgda er sperret i begge retninger på ubestemt tid etter at et kjøretøy kjørte inn i en gangbru. Det er ikke meldt om personskader.

Les mer i RingeriksAvisa