lørdag, 03 desember 2022 10:59

31.000 personer kan stå uten gyldig førerkort fra nyttår

Skrevet av
Fra 1. januar 2023 er ikke førerkort som er større enn bankkort, gyldige lenger. Fra 1. januar 2023 er ikke førerkort som er større enn bankkort, gyldige lenger. Foto: Statens vegvesen / NTB

31.899 personer har ennå ikke fornyet sitt store, plastlaminerte førerkort. Fra årsskiftet er ikke disse førerkortene gyldige lenger.

– Vi er bekymret for at så mange fortsatt ikke har fornyet førerkortet. Nå haster det for dem som vil fortsette å kjøre etter nyttår, sier avdelingsdirektør Lill Tove Amundsen i Statens vegvesen.

Fra 1. januar 2023 er ikke førerkort som er større enn bankkort, gyldige lenger. Hvis du vil fortsette å kjøre, må du bestille time på en trafikkstasjon og fornye førerkortet innen utgangen av 2022. Du får førerretten tilbake når du eventuelt fornyer førerkortet på et senere tidspunkt, opplyser Vegvesenet i en pressemelding.

Alle som ennå ikke har fornyet førerkortet, har fått flere SMS-er fra Statens vegvesen. Personer som kjører med et ugyldig førerkort, risikerer 5.000 kroner i gebyr.

Andre saker å lese

Vålerenga ydmyket serieleder Oilers

04-02-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Vålerenga knuste serieleder Stavanger Oilers 6-1 på hjemmebane lørdag. Steffen Thoresen spilte sin 914. kamp i norsk eliteserie da Manglerud Star tapte klart.

Les mer i RingeriksAvisa

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune uke 5

04-02-2023 Eiendomsoverdragelser Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Omsetning av eiendommer i Ringerike kommune uke 5

Her er de ferske eiendomsoverdragelsene fra den siste uken.

Les mer i RingeriksAvisa

Storhamar dominerte mot Stavanger Oilers – Stjernen med maktdemonstrasjon

03-02-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Det ble en fest for hjemmefansen da Storhamar slo Stavanger Oilers på egen is i eliteserien ishockey. Stjernen ydmyket Frisk Asker i en målfest.

Les mer i RingeriksAvisa

Bil krasjet i gangbrua - E16 stengt på ubestemt tid

03-02-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Bil krasjet i gangbrua - E16 stengt på ubestemt tid

E16 mellom Skui og Sollihøgda er sperret i begge retninger på ubestemt tid etter at et kjøretøy kjørte inn i en gangbru. Det er ikke meldt om personskader.

Les mer i RingeriksAvisa