mandag, 19 september 2022 08:08

Hacker skal ha lekket bilder og video fra «GTA 6»

Skrevet av NTB-TT-Ritzau
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

Flere bilder og videoklipp som skal være fra det neste spillet i den svært suksessfulle «Grand Theft Auto»-serien, er offentliggjort av en person som hevder å ha hacket spillprodusenten Rockstar Games.

Blant materialet som er offentliggjort, er 90 filmklipp. De er lagt ut på et nettforum av en person som hevder å også ha hacket drosjeselskapet Uber for noen dager siden. Hackeren hevder å ha fått tilgang til den nødvendige informasjonen gjennom en ansatts Slack-konto.

I klippene som offentliggjort, kan man blant annet se en kvinnelig hovedkarakter rane en kafé. Det har tidligere blitt meldt at neste spill i «Grand Theft Auto» (GTA)-universet for første gang vil ha en kvinnelig hovedkarakter.

Videoene er angivelig tatt av en eldre og uferdig betaversjon av spillet. Sammen med videoene har hackeren lagt ved en beskjed til Rockstar. Vedkommende oppfordrer Rockstar til å «forhandle om en avtale», og han ber morselskapet Take-Two Interactive (TTIS) om å ta kontakt.

Den anerkjente spilljournalisten Jason Schreier i Bloomberg skriver at han har fått bekreftet av flere kilder hos utvikleren Rockstar at klippene er ekte.

Schreier kaller det «en av de største lekkasjene i TV-spill-historien» og et «mareritt» for Rockstar. Han sier det er flere grunner til at lekkasjen svir.

– Én er at den vil forstyrre arbeidet i en stund. En annen er at den kan presse ledelsen til å begrense mulighetene til å jobbe hjemmefra. Ettervirkningene av denne lekkasjen blir kanskje ikke klare på en stund, tvitrer han.

«GTA 6» er et av verdens mest etterlengtede spill. Forløperen «GTA 5» ble sluppet helt tilbake i 2013 og er beskrevet som det mest inntektsbringende underholdningsproduktet noensinne. Marketwatch skrev i 2018 at spillet hadde tjent inn 6 milliarder dollar.

Mye av årsaken er at spillets nettbaserte flerspillermodus fortsatt er svært populært.

Andre saker å lese

Fram og tilbake er like langt: Fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16 flyttes ti…

06-10-2022 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Fram og tilbake er like langt: Fellesprosjektet Ringeriksbanen og E16 flyttes tilbake til Bane NOR og Nye Veier

– Vi står i en situasjon med stramme økonomiske rammer. Samtidig ser vi at fordelene ved å bygge jernbane og vei som et fellesprosjekt er lavere enn antatt og vi...

Les mer i RingeriksAvisa

Bergwitz-Larsen med humankonsum

06-10-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Jakob Bikset Bergwitz-Larsen er daglig leder og styreleder i det nyetablerte Byarctic AS. Med i styret er Carl Erik Bergwitz-Larsen. Kapitalen er kr 30.000. Formålet med selskapet er oppgitt til: Produksjon, videreforedling...

Les mer i RingeriksAvisa

Garntangen AS ikke på skinner?

06-10-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nå skulle alt være greit og innsatsen på topp på Garntangen, men foretaket har ikke revisor og har nå fått fire uker til å skaffe en. I motsatt fall vil...

Les mer i RingeriksAvisa

Signalfeil på Gardermobanen

05-10-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En signalfeil på Gardermobanen mellom Lillestrøm og Oslo S fører til forsinkelser og innstillinger i togtrafikken. – Vi jobber med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid det vil...

Les mer i RingeriksAvisa