tirsdag, 16 august 2022 07:59

Fire av ti studenter mangler venner på studiestedet

Skrevet av
Mange studenter har få eller ingen venner på studiestedet. Men det er langt færre som har få eller ingen venner blant dem som har deltatt i fadderordningen på studiet sitt. Mange studenter har få eller ingen venner på studiestedet. Men det er langt færre som har få eller ingen venner blant dem som har deltatt i fadderordningen på studiet sitt. Illustrasjonsfoto: Ole Martin Wold / NTB

41 prosent av norske studenter har få eller ingen venner på studiestedet sitt, viser en ny undersøkelse. – Ikke til å leve med, sier lederen for undersøkelsen.

– Vi kan ikke leve med at over 40 prosent av studentene har det slik. Vi må jobbe fra alle kanter med tiltak som kan bidra til følelsen av tilhørighet og støtte. Alle trenger noen å diskutere oppgaver og spise matpakke med, og dette er vårt felles ansvar, sier Kari-Jussie Lønning, som er leder for Studentenes helse- og trivselsundersøkelse, i en pressemelding.

I undersøkelsen har 41 prosent av de nesten 60.000 studentene som har svart, sagt at de har få eller ingen venner på studiestedet sitt.

Undersøkelsen viser samtidig at det er langt færre som har få eller ingen venner blant dem som har deltatt i fadderordningen på studiet sitt eller er med i studentforeninger.

Norsk studentorganisasjon (NSO) mener for lav studiestøtte gjør at noen studenter må prioritere jobb framfor å få seg venner.

– Med studier på heltid og jobb på deltid, står mange igjen med liten tid til det livet som finnes utenom- som å få seg venner. Nok en gang ser vi at studiestøtten må økes, sier NSO-leder Maika Marie Godal.

Andre saker å lese

Betongsaging i Jevnaker

07-06-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Elite Betongsaging AS er egistrert med adresse Musemyrveien 2 i Jevnaker kommune. Aksjekapitalen er kr 30.000. Formål: Betongsaging, kjerneboring, riving, splitting av fjell. Daglig leder og styreleder er Brian Strands Petersson. Med...

Les mer i RingeriksAvisa

Datatilsynet: Strømming av barneidrett kan i praksis bli umulig

06-06-2023 Nyheter NTB-Andreas Jakobsen og Stian Grythaugen - avatar NTB-Andreas Jakobsen og Stian Grythaugen

Datatilsynet: Strømming av barneidrett kan i praksis bli umulig

Datatilsynet mener strømming av barneidrett som hovedregel ikke kan gjennomføres lovlig etter personvernregelverket.

Les mer i RingeriksAvisa

Koronasertifikatet legges ned 30. juni

06-06-2023 Nyheter NTB - avatar NTB

Koronasertifikatet legges ned 30. juni

Fra 30. juni fjernes EUs koronasertifikat fra Helse-Norge. Årsaken er at ordningen blir opphevet.

Les mer i RingeriksAvisa

Snekkertjenester i Hole

06-06-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Start Montering AS er et nytt firma registrert i Hole med en kapital på kr 30.000.

Les mer i RingeriksAvisa