mandag, 13 juni 2022 22:19

Haaland bød på seg selv i kongelig showkamp

Skrevet av
Erling Braut Haaland var på lag med kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Ingrid Alexandra på Skaugum mandag. Det samme var Jan Åge Fjørtoft som keeper. Erling Braut Haaland var på lag med kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Ingrid Alexandra på Skaugum mandag. Det samme var Jan Åge Fjørtoft som keeper. Foto: Lise Åserud / NTB

Erling Braut Haaland rundet av en lang sesong med å spille på lag med kronprinsfamilien i en vennskapskamp i løkkefotball på Skaugum.

haaland vivil2

God stemning etter vennskapskampen i fotball på Skaugum stadion, der Vivil møtte hjemmelaget Team Skaugum. Kampen er et samarbeid mellom kronprinsfamilien og Norges Fotballforbund. Foto: Lise Åserud / NTB

Det endte med et kongelig 9-10-tap for Vivil IL på grus. Haaland og pappa Alfie Haaland var blant målscorerne til Team Skaugum. På veien ble det også to scoringer fra prins Sverre Magnus.

– Vi forsterket laget veldig denne gangen, men Vivil var for gode, sa kronprins Haakon i etterkant.

Vivil er et idrettslag som jobber for å aktivisere utviklingshemmede i Asker, Bærum og Oslo. Herman Williams noterte tre nettkjenninger, og etter kampslutt passet Haaland på at hattrickhelten fikk med seg ballen hjem.

Mandagens kamp var den sjuende i rekken kronprinsfamilien har invitert til på Skaugum, men den første etter en pause på to år.

City-snakk

Haaland stilte opp noen timer etter at han offisielt ble klar som Manchester City-spiller. Dagen før scoret han to av Norges mål i 3-2-seieren over Sverige på Ullevaal stadion.

Superspissen sa følgende om City-overgangen etter sesongens siste kamp:

– Det blir selvfølgelig spesielt. Det er en klubb som faren min har spilt for. Jeg gleder meg.

– Det blir en ny stor utfordring i et godt lag, og vi kommer til å møte mange andre god lag. Det er bare å komme med mye positiv energi inn i landet og klubben. Det er bare å «gønne» på.

Stjerner

I tillegg til jærbuen hadde de kongelige også med seg Barcelona-stjernen Caroline Graham Hansen på laget. Kronprinsesse Mette-Marit var utnevnt kaptein for Team Skaugum og noterte seg i målprotokollen.

Oppgjøret varte i to omganger à 15 minutter. Før kampstart ble både Champions League-hymnen og den norske nasjonalsangen spilt.

Kommentatorlegenden Arne Scheie meldte om kamputviklingen over høyttaleranlegget, mens Kåre Fjørtoft var dommer.

Samme sveis

Før avspark stilte Jan Åge Fjørtoft kronprinsparet noen spørsmål. Der kom det fram hvorfor det er viktig for dem å ha en oppvisningskamp i løkkefotball.

– Idrett er morsomt, og spesielt breddeidrett er viktig. Alle skal kunne være med på idrettsarenaen, sa kronprins Haakon.

Fjørtoft gjorde et poeng av at kronprinsessen har samme sveis som Haaland. Prinsesse Ingrid Alexandra var enig og sa følgende til sin mor:

– Ja, det har du faktisk.

Andre saker å lese

Tronrud Eiendom som Miljøfyrtårn!

06-07-2022 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Tronrud Eiendom som Miljøfyrtårn!

Som første eiendomsutvikler i kommunen og en av de første i Viken, har Tronrud Eiendom blitt Miljøfyrtårn-sertifisert, og tar med det et nytt steg i den grønne omstillingen.

Les mer i RingeriksAvisa

Paraplymann gjorde at politiet løsnet varselskudd

05-07-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Paraplymann gjorde at politiet løsnet varselskudd

Politiet avfyrte natt til lørdag varselskudd etter melding om at en person gikk med et skytevåpen i Rygge. Det viste seg at mannen kun bar på en paraply.

Les mer i RingeriksAvisa

Randselva bru åpner uten budsjettsprekk

05-07-2022 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Randselva bru åpner uten budsjettsprekk

Statens vegvesen, Skanska og PNC er enige om sluttoppgjøret for ny E16 i Jevnaker og inn i Ringerike. Det betyr at Vegvesenet holder seg innenfor styringsramma på 3,18 milliarder kroner.

Les mer i RingeriksAvisa

To av de drepte i kjøpesenterskytingen var mindreårige

04-07-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

To av de drepte i kjøpesenterskytingen var mindreårige

To 17-åringer ble drept i masseskytingen i Danmark. Også en 47 år gammel mann er drept. Politiet betegner ikke skytingen som et terrorangrep.

Les mer i RingeriksAvisa