onsdag, 22 september 2021 08:07

Konstruksjon som kunst på Granavollen

Skrevet av
Glasslåven kunstsenter på Granavollen, Gran, feirer i år 5-årsjubileum. Glasslåven kunstsenter på Granavollen, Gran, feirer i år 5-årsjubileum. Foto: Ingvil Skeie Ljones

Lørdag 25. september åpner utstillingen "Konstruksjon", med Johannes Engelsen Espedal og Fredrick Arnøy, ved Glasslåven på Hadeland. Espedals installasjoner fremstår som fragmenterte landskap basert på skrot, mens Arnøys malerier er abstrakte bruddstykker av minner fra hjem og hus.

Espedal og Arnøy arbeider begge med konstruksjoner, men med ulike tilnærminger. Espedal benytter gjenstander som er ødelagt, og som kanskje anses som skrot. Fra loft, uthus, kjellere eller grøftekanter: et dusjkabinett, et møbel, eller en landbruksmaskin. I skulpturelle komposisjoner føres elementene inn i en kunstnerisk sammenheng, som illustrerer et fragmentert landskap.

Hjemmets drømmer

Grunnpilaren i maleriene til Arnøy har de siste årene vært ideen om hjemmet og alt det innebærer av traumer, drømmer og andre minner. Arbeidene har gjerne et fravær av mennesker, men rommer likevel spor av menneskelig nærvær og aktivitet. Enkelte av maleriene er figurative, i form av landskapsmotiver, hus og bygninger. Andre igjen er mer abstraherte bruddstykker av minner, fragmenter av et hjem eller en huskonstruksjon – en tilværelse i oppløsning.

Satser på samtidskunst

Utstillingen er den første i en lang rekke med to parallelle utstillinger ved Glasslåven. Kunstsenteret, som ble etablert for fem år siden, har den senere tid fått økt oppmerksomhet og besøk. Beliggende på Granavollen på Gran, er Glasslåven blitt et naturlig besøksmål i Hadelands-regionen. Nå satser kunstsenteret på utstillinger med samtidskunst, og aktiviteter og tilbud tilknyttet det nye utstillingsprogrammet.

Andre saker å lese

Rushdies agent: Forfatteren risikerer å miste et øye

13-08-2022 Nyheter NTB-AFP - avatar NTB-AFP

Rushdies agent: Forfatteren risikerer å miste et øye

Forfatteren Salman Rushdie kan komme til å miste et øye etter angrepet i den amerikanske delstaten New York fredag, ifølge agenten hans.

Les mer i RingeriksAvisa

Kraftig brann på jorde i Gran

12-08-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Det er meldt om kraftige flammer på et jorde i Gran i Innlandet fredag kveld, skriver politiet. Brannvesenet har påbegynt slokking. Det skriver Politiet i Innlandet på Twitter. Både politiet og brannvesenet...

Les mer i RingeriksAvisa

Lektorlaget varsler opptrapping av lærerstreiken

11-08-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Lektorlaget varsler opptrapping av lærerstreiken

Norsk Lektorlag tar ut 20 medlemmer ved Ås videregående skole i streik fra og med 17. august. Fagforeningen har tidligere tatt ut ti lærere i Bergen.

Les mer i RingeriksAvisa

Flere vil ta lappen – stor pågang på oppkjøringstimer

11-08-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

Flere vil ta lappen – stor pågang på oppkjøringstimer

Pågangen for å få førerkort er økende. Sammenlignet med før pandemien er det hittil i år allerede 10.000 flere som ønsker å ta lappen.

Les mer i RingeriksAvisa