mandag, 07 juni 2021 22:18

Sand fra Hønefoss blir operastrand i Oslo

Skrevet av
Sand fraktes med båt og spyles ut på Operastranda som ligger ved Operaen og Munch-museet i Oslo. Sand fraktes med båt og spyles ut på Operastranda som ligger ved Operaen og Munch-museet i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Mandag begynte arbeidet med å legge siste hånd på verket med å anlegge sandstrand ved siden av Operaen i Oslo.

En båt begynte mandag å pumpe sand på det som skal bli en 100 meter lang sandstrand – midt inne i Oslo sentrum. Etter planen skal anlegget, som skal hete Operastranda, åpnes på sankthansaften, skriver NRK.

– Det er vidunderlig å lage strand midt i en hovedstad. Vidunderlig i den forstand at forvandlingen blir så stor, og folk gleder seg veldig til å ta den i bruk. Det er en hyggelig arbeidsplass fordi folk som går forbi er glade og heier oss fram, sier Solveig Elisabeth Skjelbred Torp, som er prosjektleder for arbeidet med stranda.

Sanden som mandag ble sprøytet ut over området, og som skal legge seg mykt rundt tærne til de badende, blir hentet i Svelvik der den har ligget siden forrige istid. En annen type sand, fra Hønefoss, skal ligge over vann.

Innerst mot Operaen skal det være en barnestrand hvor det skal bygges en molo for hindre at sanden vaskes vekk. Lenger ut mot voksenstranda blir det stein både over vann og et stykke lenger ut.