annonse1

annonse2

annonse3

annonse4

fredag, 09 april 2021 10:11

Fikk 20.000 i bot

Skrevet av NTB og Frank Tverran
Statsminister Erna Solberg (H) fylte 60 år 24. februar. Statsminister Erna Solberg (H) fylte 60 år 24. februar. Foto: Berit Roald / NTB

Ekteannen fikk påtaleunnlatelse og statsministeren fikk bot på 20.000.

Etterforskningen av statsminister Erna Solbergs (H) eventuelle brudd på smittevernreglene i Geilo er ferdig etterforsket, opplyser politiet.

Solberg og familien samlet flere enn ti personer to dager etter hverandre i vinterferien for å feire statsministerens 60-årsdag. Først var familien uten Solberg på en restaurant, og neste dag var alle samlet i en leilighet på Geilo.

Solberg og familien var på Geilo siste helgen i februar. Politiet besluttet selv å starte etterforskning etter at det kom tips om saken via NRK , som først publiserte saken 18. mars.

Politiet sa først at de håpet å gjøre ferdig etterforskningen før påskeuka, men utsatte avgjørelsen da det viste seg at de trengte mer tid.

Sørøst politidistrikt har holdt digital pressekonferanse fredag formiddag. Der orienterte politimester Ole B. Sæverud om hvilken avgjørelse som er gjort i saken.

Statsministeren har selv sagt at hun er lei seg for det som skjedde. Både hun og ektemannen Sindre Finnes ble avhørt av politiet i løpet av etterforskningen.

Oppsummert:

  • Statsminister Erna Solberg er ilagt et forelegg på 20.000 kroner for sin rolle i å gjennomføre middagen på Geilo fredag 26. februar.
  • Politiet begrunner det med at det er riktig å reagere med straff for å opprettholde publikums tillit til smittevernreglene.
  • For Solbergs ektemann Sindre Finnes er saken avgjort med påtaleunnlatelse. Det betyr at straffansvar er konstatert, men det ilegges ingen reaksjon.
  • For restauranten Hallingstuene er saken henlagt.
Sist redigert fredag, 09 april 2021 10:23