annonse1

annonse2

annonse3

annonse4

lørdag, 23 januar 2021 09:20

Nedstengning av Oslo-regionen – kjøpesentre stenges, skolene på rødt nivå

Skrevet av
Helse- og omsorgsminister Bent Høie under en tidligere pressekonferanse om koronasituasjonen. Helse- og omsorgsminister Bent Høie under en tidligere pressekonferanse om koronasituasjonen. Foto: Berit Roald / NTB Credit: NTB

Det innføres strenge smitteverntiltak i nabokommunene til Nordre Follo og ni andre kommuner. Det oppjusteres til rødt nivå i barnehager og skoler.

Alle butikker, med unntak av matbutikker, apotek og bensinstasjoner, stenges fra klokken 12 lørdag, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet.

Tiltakene gjelder i første omgang til 31. januar.

Et ukontrollert utbrudd av den britiske virusvarianten førte til at Nordre Follo fredag stengte ned kommunen. Kun butikker som selger nødvendige varer får holde åpent. Skoler og barnehager ble stengt fram til onsdag.

Det bor 60.000 i Nordre Follo, og det er stor trafikk til og fra nabokommunene. Den muterte virusvarianten kan ha vært i omløp i flere dager.

– Dette er en svært alvorlig situasjon, og vi må gjøre det vi kan for å stanse utbruddet. Det er høy mobilitet i området, og et stort antall pendlere fra Nordre Follo til Oslo hver dag. Dersom virusmutasjonen sprer seg i Oslo, vil det være svært vanskelig å forhindre spredning til resten av landet. Regjeringen innfører derfor kraftige tiltak i ti kommuner, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

De nye tiltakene gjelder for kommunene Enebakk, Frogn. Indre Østfold, Moss, Nesodden, Nordre Follo, Oslo, Vestby, våler og Ås.

I tillegg til butikker skal også blant annet serveringssteder, treningssenter, biblioteker, museer, kinoer og andre kultur- og underholdningssteder holdes stengt.

– Vinmonopolet stenges også, og vil ikke holde åpent i perioden 23.01 – 31.01, opplyser Helse- og omsorgsdepartementet.

Sist redigert lørdag, 23 januar 2021 09:24