mandag, 21 desember 2020 15:24

Forslag til lokal forskrift: Alkoholforbud i jula

Skrevet av
Forslag til lokal forskrift: Alkoholforbud i jula Illustrasjonsfoto: Pixabay

Ordfører sendte mandag ut innkalling til kommunestyret hvor de inviteres til å vedta lokal forskrift om midlertidige tiltak for å begrense smitte med covid-19. Kommunestyret innkalles til digitalt fjernmøte tirsdag kl. 14.00.

Kommunens beredskapsledelse hadde søndag møtet hvor situasjonen i ble diskutert. En av anbefalingene i var å innføre hjemmeundervisning ved de tre sentrumsskolene Benterud Ullerål og Hov. Det andre var å innkalle kommunestyret til å vedta lokal forskrift.

Kommunen har frem til nå vurdert de nasjonale tiltakene som tilstrekkelig for Ringerike kommune. Den smittesituasjonen som foreligger per i dag har medført at beredskapsledelsen ser det som nødvendig å innføre strengere tiltak enn de nasjonale for Ringerike kommune.

I beredskapsmøtet 20. desember vurderte beredskapsledelsen konkrete tiltak, ut fra smittesituasjonen og det er de kommunestyret inviteres til å vedta.

  • Beredskapsledelsen har vurdert det som nødvendig å begrense private sammenkomster og offentlige arrangementer.
  • Videre vurderer beredskapsledelsen det som nødvendig å innføre skjenkestopp for å begrense smittespredningen.
  • Beredskapsledelsen mener også at treningssentre og lignende virksomheter kan holde åpent i bemannet åpningstid, men at det ikke er tillat med gruppetrening.
  • Underholdningsaktiviteter som samler flere mennesker, som bowling, bingohaller, spillehaller, motorsportsanlegg og lekeland anbefales stengt.
  • Organisert idrett for voksne, og gruppeaktiviteter for voksne som korps, dans, kor og lignende, anbefales ikke tillatt.
  • Turneringer og større arrangement for barn og unge anbefales stengt.

De tiltak som innføres skal være forholdsmessige i forhold til de samfunnsmessige konsekvenser. Beredskapsledelsen vurderer det som nødvendig å innføre tiltakene for å ha kontroll på smittesituasjonen og sikre tilstrekkelig kapasitet i helse og omsorgssektoren. Beredskapsledelsen mener derfor at nytten ved å innføre tiltakene er større enn de samfunnsmessige ulempene tiltakene medfører.

Utkastet til forskrift finner du her (PDF)

Oppdatering:

Kommunestyret vedtok enstemmig lokal forskrift om midlertidige tiltak for å begrense smitte av covid-19. Forskriften trer i kraft 25. desember klokken 24.00.

Sist redigert onsdag, 23 desember 2020 07:58

Andre saker å lese

Mann filmet kvinner på toalett på utested

04-12-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann i 20-årene er tiltalt for å ha snikfilmet en rekke kvinner som gikk på toalettet på et utested i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

31.000 personer kan stå uten gyldig førerkort fra nyttår

03-12-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

31.000 personer kan stå uten gyldig førerkort fra nyttår

31.899 personer har ennå ikke fornyet sitt store, plastlaminerte førerkort. Fra årsskiftet er ikke disse førerkortene gyldige lenger.

Les mer i RingeriksAvisa

Bensinstasjon ranet

03-12-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Flere gjerningspersoner ranet en Circle K-stasjon på Tunga i Trondheim natt til lørdag.

Les mer i RingeriksAvisa