lørdag, 12 desember 2020 09:13

23 nye smittetilfeller i Ringerike fredag: – Stor og omfattende smittesporing

Skrevet av

Sent fredag kveld meldte Ringerike kommune om 23 nye smittetilfeller i kommunen fredag. Utbruddet på Hov er en stor del av årsaken.

Tirsdag kveld ble det påvist smitte hos en beboer på Hov. Mannen i 70-årene ble innlagt på Ringerike sykehus samme kveld. Da uttalte kommuneoverlege Karin Møller at smitteveien inn på gården ikke var kjent.

Fredag kveld skrev Ringerikes Blad at ytterligere tre ansatte og en beboer ved Hov er smittet. I tillegg har tre av nærkontaktene knyttet til Hov testet positivt. Seks ansatte, to beboere samt tre nærkontakter kobles nå til utbruddet på Hov.

– Det er en stor og omfattende smittesporing, og med større tall enn vi pleier. Men det er betryggende at vi finner ut hvor smitten kommer fra. Smitten henger på kjente klynger, sier kommuneoverlege Karin Møller til Ringerikes Blad.

Foruten smitten på Hov, er det utbrudd knyttet til en storfamilie, skriver avisen. 13 av dem som har fått positive prøver fredag er knyttet til denne klyngen. En er knyttet til en mindre familie.