mandag, 19 oktober 2015 22:06

Ingen ting er gratis

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)

(LEDER) Når du leser RingeriksAvisa, så slipper du å møte sperringer som er reservert abonnenter. Slik har det vært i alle de 16 årene vi har eksistert.

For at vi skal kunne drive vår lille lokalavis videre, er vi selvfølgelig avhengig av inntekter. Inntektene våre kommer fra noen få, faste annonsører. Men det er også en annen viktig ting som bidrar til vår eksistens, og det er en stor grad av dugnadsånd blant våre bidragsytere.

En bærekraftig utvikling er en samfunnsutvikling som imøtekommer dagens forbruksbehov uten å forringe mulighetene for kommende generasjoner til å få dekket sine. Ingen aviser kan skrive om alt. Og begrepet "bærekraftig utvikling" blir nok litt svulstig med tanke på at en lokalavis, enten den er slik eller slik, skal kunne frata framtidige generasjoner muligheten til å få dekket sitt nyhetsbehov.

Som nettavis forsøker vi så langt det er mulig å ikke holde leserne for narr bare for å få klikk. Derfor vil du finne korte saker i sin helhet på forsiden - ikke bare en overskrift som skal lokke deg til å klikke. Våre bildeserier generer heller ikke en "sidevisning" pr. bilde. Vi har ikke behov for å vise til en hel haug med klikk for å vise hvor populære vi er. Her skiller vi oss ut fra mange andre.

Men vi skiller oss også ut på andre områder. Vi mener ofte litt i meste laget om enkelte saker. Vi er derfor i mindre grad mikrofonstativ og er ikke like opptatt av til enhver tid å være pinlig objektive, slik etablerte aviser liker å være. Litt slik som den gangen vi hadde politiske aviser.

Moralen svinger litt i media. For 20 år siden ville det vært uhørt at LO skulle tatt ut millionutbytte i Amedia og samtidig sparke ansatte for å tjene mer. Så sent som i 2012 tok LO ut ca 43 millioner i utbytte og året før i overkant av 200 millioner. Og da kan vi snakke om en alvorlig svikt i bærekraften.

Så det svinger litt hit og dit. Demokratiet er ikke tjent med at en snever gruppe har monopol på ytringene i det offentlige rom. Derfor er Internet så viktig.

RingeriksAvisa er allikevel en liten nettavis med begrensede ressurser. Men når vi i løpet av en helg har godt over 5.000 mennesker innom, vet vi at vår modell uten abonnement er bærekraftig nok.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.