tirsdag, 30 juni 2020 12:32

Nå blir det påbudt å bruke sikkerhetsbelte i traktor

Skrevet av
Nå blir det påbudt å bruke sikkerhetsbelte i traktor Illustrasjonsfoto: Frank Tverran

Fra og med onsdag 1.juli er det påbudt å bruke sikkerhetsbelte når man kjører traktor. Arbeidstilsynet varsler kontroller.

– Mange alvorlige ulykker og dødsulykker kunne vært unngått ved bruk av setebelte. En typisk ulykke skjer ved at fører blir kastet ut av traktorhytta og får traktoren over seg. Med setebelte ville de blitt mørbanket, men sannsynligvis reddet livet. Her trengs det en holdningsendring, sier direktør Trude Vollheim i Arbeidstilsynet.

Påbudet om beltebruk i traktor trer i kraft 1. juli, men gjelder ikke blant annet ved kjøring på islagt vann og ved arbeid der en må gå inn og ut av traktoren hele tiden.

Jordbruksnæringen er en av næringene i Norge med flest dødsulykker i forhold til antall sysselsatte. Traktorulykker utgjør omtrent halvparten av alle dødsulykkene i landbruket, ifølge Arbeidstilsynet.

40 prosent av bøndene bruker aldri setebelte i traktor når de kjører utenfor offentlig vei, viser en spørreundersøkelse Sentio utførte for tilsynet i fjor høst. Bare 18 prosent oppga at de alltid bruker setebelte.

Arbeidstilsynet varsler nå kontroller av at setebelte er montert og bruken av det. Manglende beltebruk vil også følges opp etter ulykker.

Andre saker å lese

FredagsQuiz

26-04-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens quiz. Svarene finner du helt nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Voldshendelse i p-hus i Hønefoss

26-04-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Torsdag kveld fikk politiet melding om en voldshendelse i et parkeringshus i Hønefoss.

Les mer i RingeriksAvisa

SV vil gjøre Temu dyrere – og Fretex billigere

26-04-2024 Politikk NTB - avatar NTB

SV vil gjøre Temu dyrere – og Fretex billigere

SV vil gjøre det vanskeligere å bestille varer fra andre siden av verden. Samtidig skal det bli billigere å gå i brukthandel. Nå tar de saken til Stortinget.

Les mer i RingeriksAvisa

Nye Opel Grandland: Fra konsept til virkelighet

25-04-2024 RingeriksAvisas bilmagasin Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Nye Opel Grandland: Fra konsept til virkelighet

Når Opel lanserer helt nye Grandland har den hentet mange av elementene som først ble vist på konseptbilen Experimental. Med en rekkevidde på opptil 700 kilometer er nye Grandland den...

Les mer i RingeriksAvisa