onsdag, 13 mai 2020 12:39

Ny storordre til FLIR på Eggemoen

Skrevet av
Ny storordre til FLIR på Eggemoen Foto: FLIR Systems

I følge Teknisk Ukeblad -TU- har den amerikanske hæren lagt inn en ny storbestilling på droner som produseres på Eggemoen.

Dronene som nå er bestilt, skal leveres fra sent dette året. Til sammen er det allerede levert over 12.000 slike systemer til mer enn 30 nasjoner fra selskapet som har utviklingsavdeling på Hvalstad i Asker og produksjon på Eggemoen, skriver TU.

I følge hjemmesiden til FLIR Systems, har U.S.Army nå lagt inn bestillinger for tilsammen USD 20,6 millioner på droner av typen FLIR Black Hornet 3 Personal Reconnaissance Systems (PRS). For litt over et år siden la amerikanerne inn en bestilling verd USD 39,7. Bestillingen nå i mai, er en videreføring av fjorårets bestilling.

Ekstremt lette, nesten helt stillegående og med en flytid opp mot 25 minutter, kan denne dronen overføre video og stillbilder tilbake til operatøren.

Andre saker å lese

Kaja Vang er tilbake

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Kaja Vang meldte oppløsning på sitt foretak Kaja Vang AS i november 2021. Nå er beslutningen om oppløsning reversert og selskapet er aktivt igjen.

Les mer i RingeriksAvisa

Bortvist fra Hønefoss

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

To menn, begge i slutten av tenårene, ble natt til søndag bortvist fra Hønefoss sentrum av politiet. Grunnen til bortvisningen var at de hadde lagd bråk på et serveringssted.

Les mer i RingeriksAvisa

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

27-01-2023 Nyhetsklipp Jan Erik Johansen - avatar Jan Erik Johansen

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

Økte levekostnader har satt i gang en ny bølge med svindelforsøk - disse sikter seg inn på vanlige mennesker som allerede er i en tøff situasjon. Spørsmålet er derfor -...

Les mer i RingeriksAvisa