×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 501
onsdag, 07 oktober 2015 14:16

Chelsea må betale nesten en halv mrd. for å bli kvitt trener José Mourinho.

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

De fleste leserne er sikker like forarget over de vanvittige pengesummene i internasjonal fotball som det jeg er.  Stadig vekk er det spilleroverganger for flere hundre millioner kroner.  Helt på trynet!  Men det kan se ut som om det ikke er særlig mindre pengesummer involvert når det gjelder de mest profilerte trenerne i de største klubbene.  Det mest grelle eksemplet avdekkes i disse dager.

Chelsea har hatt en katastrofal start på Premier League-sesongen i England.  De har bare klart åtte poeng på åtte kamper og ligger på en 16. plass.  Dermed har naturlig nok diskusjonen begynt om trener José Mourinho vil få sparken.  Men Chelsea-styret har gått ut med en offisiell støtte til sin portugisiske trener, og sagt at en avskjedigelse er uaktuell.  

Nå har den engelske tabloidavisen Daily Star gått ut med at det ikke er tillit som gjør at Chelsea ikke gir sin trener sparken.  Mye kan tyde på at klubben simpelt hen ikke har råd til å kvitte seg med Mourinho.  I følge avisen har han 127 mill. kroner i årslønn, og han skal ha fått inn i avtalen sin at han skal ha en kompensasjon på svimlende 478 mill. kroner hvis han får sparken.

Ifølge Daily Star har Abramovitsj måttet betale dyrt for å bli kvitt tidligere trenere.  Luiz Felipe Scolari skal ha fått med seg rundt 160 mill. kroner da han han fikk sparken i februar 2009.  André Villas-Boas sluttpakke lå på rundt 150 mill. kroner i mars 2012, og Carlo Ancelotti skal ha fått 76 millioner kroner i mai 2011.  Men ingen av disse sluttpakkene er i nærheten av den sluttpakken Mourinho har sikret seg.  Selv om Chelsea-eier Abramovitsj er styrtrik kan det tyde på at han ikke synes at det er verdt nærmere enn halv milliard kroner å bli kvitt Mourinho.  Han velger heller å sette sin lit til at portugiseren snart klarer å snu Chelsea-skuten.

Det er bare ett ord som beskriver denne situasjonen:  GALSKAP!