×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 501
onsdag, 22 juli 2015 15:08

Bare denne mannen kan redde HBK

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Aage Thoresen Aage Thoresen Foto: Frank Tverran

I dag åpner «sommervinduet», som gjør det mulig for norske klubber å forsterke sine spillerstaller.  Vinduet varer frem til 18. august.  Etter halvspilt serie ligger Hønefoss nest sist på tabellen med bare 12 poeng på 15 kamper.  

Det er seks poeng opp til sikker plass.  Nå er ikke seks poeng all verden når det gjenstår 15 kamper, men for et lag som har tapt ni av de 15 første kampene og bare har vunnet tre, er seks poeng ganske mye.  

Dette også fordi de to lagene som ligger rett over nedrykksstreken, Fredrikstad og Ranheim, begge viste klar formstigning i de tre siste kampene før ferien.  Fredrikstad, under sin nye trener Arne Erlandsen, vant alle tre kampene, og Ranheim, under sin nye trener Ola By Rise, vant to kamper og spilte uavgjort i den tredje.

Hønefoss, på sin side, tapte de to siste kampene før ferien.  Det er med andre ord ingen ting som tilsier at HBK vil vinne nok kamper til å klatre over nedrykksstreken med nåværende trener og spillerstall.  Siden det synes uaktuelt for HBK å gjøre som FFK og Ranheim, å bytte ut treneren, er det bare forsterkninger av spillerstallen som kan forhindre et HBK-nedrykk.  Det er allerede klart at Øyvind Hoås går til Kristiansund, og det kan være flere spillere på vei bort.


Bare Aage Thoresen kan redde Hønefoss BK fra nedrykk
Den tidligere lokale stjernespissen Aage Thoresen, som siden han la opp på 1970-tallet har bygget seg opp til å bli milliardær gjennom selskapet AKA, tok over ledelsen av klubben på slutten av 1990-tallet.  Det resulterte i opprykk til 1. divisjon i 1998.  Siden da har klubben tilhørt norsk toppfotball, 2 sesonger i Tippeligaen og 15 sesonger i 1. divisjon.  Dette har bare vært mulig takket være Thoresens økonomiske muskler.  I tillegg til å være klubbens suverene hovedsponsor har Thoresen bygget AKA stadion.  Jeg har gjentatte ganger hevdet at uten Aage Thoresen ville HBK ha vært en vanlig distriktklubb som ville ha pendlet mellom 2. og 3. divisjon, med en mulig gjestevisitt i 1. divisjon fra tid til annen.

Slik situasjonen for HBK er etter vårsesongen, er Thoresen etter min mening stilt overfor et stort dilemma.  Skal han si at nok er nok, og sitte stille å se på at klubben hans rykker ned til 2. divisjon, eller skal han gå inn med nye midler til spillerkjøp og sikre fornyet spill i 1. divisjon?  Jeg håper han velger det siste alternativet.  Ikke bare av hensyn til klubben, men også av hensyn til seg selv.  For det kan ikke være særlig tilfredsstillende for ham at det blir 2. divisjonsfotball neste år, og muligens 3. divisjonsfotball senere, på den flotte stadion han har bygget.

De fire neste kampene blir antageligvis avgjørende
Nå kan det selvfølgelig hende at HBK kan klare å beholde plassen sin i 1. divisjon uten forsterkninger, det gjenstår tross alt 15 runder og det påstås at fotballen er rund, men så rund er den neppe.  

I de fire neste kampene skal HBK møte fire andre nedrykkskandidater: Strømmen hjemme, FFK borte, Nest-Sotra hjemme og Ranheim borte.  Deretter følger overraskelseslaget Jerv hjemme og Brann borte, to kamper det neppe blir noen HBK-poeng i.  Dette betyr at hvis HBK ikke klarer minst 8-9 poeng på de fire neste kampene tror jeg løpet definitivt er kjørt.

Konklusjon:
Dessverre tror jeg klubben jeg har vært medlem av siden 1947 (Liv) er avhengig av at Aage Thoresen nok en gang trår til med ekstra midler til spillerforsterkninger, og det omgående.  Hvis ikke vil det høyst sannsynlig bli 2. divisjonsfotball på AKA Arena i 2016.

kyllingposten

Sist redigert torsdag, 23 juli 2015 16:33

Andre saker å lese

Problemer med kortbetaling i Hønefoss 16.mai

16-05-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Kortterminaler over hele landet er nede mandag ettermiddag. Nets bekrefter at de har driftsproblemer. Rundt 130.000 terminaler kan være berørt av feilen.

Les mer i RingeriksAvisa

Viktig redusering av Brett Perlini

16-05-2022 Sport NTB - avatar NTB

Viktig redusering av Brett Perlini

Ringerike-spilleren Brett Perlini sørget for en viktig redusering mot slutten av kampen mot Storbritannia i ishockey-VM.

Les mer i RingeriksAvisa

Borteseier for Hønefoss over Medkila

16-05-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Hønefoss seiret 2-1 over Medkila på bortebane i 1. divisjon søndag.

Les mer i RingeriksAvisa

Lian og Ruden med rørleggerfirma

15-05-2022 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Buskerud bad & rørservice AS er navnet på et nytt selskap med 30.000 i aksjekapital.

Les mer i RingeriksAvisa