fredag, 08 november 2019 09:46

Viggo Ree med verdens vakreste

Skrevet av
Dette er verdens vakreste frimerke. Kunstner Viggo Ree /arrangement Enzo Finger Dette er verdens vakreste frimerke. Kunstner Viggo Ree /arrangement Enzo Finger

Snøugla malt av Viggo Ree er kåret til verdens vakreste frimerke utgitt i 2018. En jury bestående av rundt 40 internasjonalt meritterte filatelister har vurdert frimerker fra hele verden i forskjellige klasser. Frimerket med snøugla gikk helt til topps i den prestisjetunge konkurransen Nexofil, arrangert av frimerketidsskriftet El Eco i Spania.

Norge har mange ganger mottatt anerkjennelse for vakre frimerker, men det er første gang siden 2001 at et norsk frimerke har gått helt til topps.

− Det er svært hyggelig at våre frimerker oppnår gode resultater internasjonalt, og et klart bevis på norske frimerkers høye kvalitet, sier konsernsjef Tone Wille i Posten.

Posten Norge ble i tillegg premiert i mange av klassene i konkurransen for 2018:

Madeleine M. Karlstrøms frimerke til Den Norske Turistforenings 150-årsjubileum ble kåret til verdens vakreste frimerke trykt i offset
Sverre Morkens frimerke til Gunnar Sønstebys 100-årsjubileum ble kåret til verdens vakreste frimerke i kombinasjonstrykk (offset/gravyre)
Sverre Morkens frimerke til det kongelige gullbryllupet kom på andreplass i klassen for beste håndgraverte frimerke

Fakta om verdens vakreste frimerke, NK 1975

  • Opplag: 6,5 millioner
  • Motiv: Snøugle
  • Kunstner: Viggo Ree
  • Arrangement: Enzo Finger
  • Verdi: Innland kr 21
  • Trykk: Offset fra Joh. Enschedé Security Print, Nederland