torsdag, 21 mars 2019 21:55

Narvik og Grüner klare for eliteserien i ishockey

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(2 Stemmer)
Narvik og Grüner klare for eliteserien i ishockey Foto: Frank Tverran

Grüner snudde 0-1 til 2-1-seier i kvalifiseringskampen mot Ringerike og sikret opprykket til eliteserien i ishockey torsdag. Det skapte jubel også i Narvik.

Oslo-lagets snuoperasjon og seier betyr nemlig at også Narvik rykker opp til øverste nivå i norsk ishockey foran neste sesong. Ringerike må på sin side ta den tunge veien ned i 1. divisjon.

Torsdagens Grüner-seier betyr også at kommende helgs avsluttende kamp i eliteseriekvalifiseringen mellom Oslo-klubben og Narvik blir betydningsløs. Begge har allerede opprykket i boks.

Michael Søderberg sendte Ringerike i ledelsen i skjebnekampen på hjemmebane torsdag. Da var det spilt drøyt 13 minutter av midtperioden. Midtveis i siste periode utlignet imidlertid Herman Abelsen Sagfossen for gjestene fra Grüner og sendte kampen til spilleforlengelse.

Drøyt minuttet ut i forlengningen ble Håvard Ingerød Steen den store helten for Grüner.

Dermed var opprykket et faktum.

Narvik blir på sin side det første nordnorske laget i eliteserien noen gang. Laget har levert en sterk sesong og forsvarte fjorårets serietittel i 1. divisjon.

Det hersket lenge tvil om Grüner kunne delta i kvalifiseringen til eliteserien som følge av at Grünerhallen ikke oppfyller eliteseriekravene. Men nylig bekreftet Norges Ishockeyforbund at Oslo-klubben var tildelt dispensasjon til å spille kvalifisering og én sesong i eliteserien ved eventuelt opprykk.

Narvik ble tilbudt den plass i eliteserien allerede denne sesongen som følge av at Lørenskog ikke fikk lisens, men takket nei. Bakgrunnen var at klubben ikke kom til enighet med ishockeyforbundet om betingelsene.

Uenigheten handlet om den økonomiske belastningen klubben ville bli påført ved de mange reisene sørover til bortekamper. Foran neste sesong har ishockeyforbundet sagt ja til å legge til rette for at belastningen skal bli til å leve med.

Den nordnorske klubben spilte i svensk 3. divisjon før de fikk konsesjon for spill i norsk 1. divisjon i 2012.

grunerglede
Vill glede i rundvantet da seier og opprykk var et faktum (Foto: Frank Tverran)

NTB

Andre saker å lese

Dette bestiller hønefossingene hjem

23-07-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

Dette bestiller hønefossingene hjem

Wolt lanserte leveringstjenesten sin i Hønefoss i mai i år, og etter to måneders drift i byen er hønefossingenes favorittmat ganske tydelig. Selv om tilbudet er variert, er det allikevel...

Les mer i RingeriksAvisa

TirsdagsQuiz

23-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens quiz. Svarene er nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

MandagsQuiz

22-07-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er dagens quiz. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa