lørdag, 16 mars 2019 10:13

Solskjær: – Det måtte bli Barcelona!

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(1 Stemme)
Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United er blant de åtte lagene i kvartfinalen i mesterligaen. Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United er blant de åtte lagene i kvartfinalen i mesterligaen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United kunne ikke fått mye tøffere motstand i kvartfinalen i mesterligaen. De møter Barcelona. Det ble klart under fredagens trekning i Nyon i Sveits. United spiller hjemme først, og i returkampen vender Solskjær tilbake til Camp Nou, der han i 1999 siden avgjorde mesterligafinalen da Manchester United fullførte sin trippeltriumf ved å slå Bayern München.

– Det måtte bli Barcelona! Jeg har fått så mange meldinger fra venner som sier at dette må bli året, siden jeg hadde drakt nummer 20 og det er 20 år siden. Nå skal vi til Nou Camp igjen, sier Solskjær til Manchester Uniteds app.

– Det var selvsagt min største kveld i fotballen. For alle oss på laget var det en utrolig kveld. Det er slike kamper vi vil ha, mot de største klubbene og de beste lagene. Vi gleder oss. Det blir en god kamp.

Solskjær er ikke bekymret over at det blir hjemmekamp først.

– Jeg skiller meg nok fra 99 prosent av managerne, men jeg foretrekker å spille bortekampen til slutt, slik det var mot Paris Saint-Germain. Jeg har alltid tenkt at om vi får et brukbart resultat hjemme så kan vi reise dit og lage trøbbel for hvem som helst, som vi gjorde for PSG.

Han sier at han har vært på Camp Nou bare en gang siden drømmekvelden for 20 år siden.

– Jeg var der en gang med min yngste sønn og så El Clásico. Det var da jeg var uten jobb, etter Cardiff og før Molde, så jeg hadde tid til å være med barna og reise litt. Jeg kjøpte billetter for å se Barcelona mot Real Madrid, og det var en fin dag, sier han.

Mulig rivaloppgjør

De andre kvartfinalene er som følger: Liverpool – Porto, Ajax – Juventus og Tottenham – Manchester City. Første kamp spilles 9. og 10. april, returkampene en uke senere.

Skulle Manchester United ta seg videre mot Barcelona, møter de vinneren av oppgjøret Liverpool – Porto i semifinalen. Det kan altså bli et rivaloppgjør av de sjeldne.

Tottenham eller Manchester City møter Ajax eller Juventus i den andre semifinalen.

Barcelona leder ligaen i Spania og er en stormakt i europeisk fotball. Med et stjernegalleri med Lionel Messi i spissen, er det langt fra noen drømmemotstander.

– Det er en veldig tøff trekning, men det er ingen tvil om at spillerne og trenerne vil se fram til det, sier Andy Cole.

Den tidligere United-spissen var på plass i Nyon som klubbens representant.

God Liverpool-trekning

Solskjærs United ble klar for kvartfinalen etter en sensasjonell snuoperasjon mot Paris Saint-Germain. Engelskmennene lå under 0–2 etter hjemmekampen, men etter 3-1-seier i Frankrike ble de det første laget siden 1969 som har gått videre etter å ha tapt med to mål på hjemmebane.

Klubben er i kvartfinale i mesterligaen for første gang siden 2014. Da ble det tap for Bayern München. Sist laget kvalifiserte seg for semifinale, var i 2011. Da endte det til slutt med finaletap mot Barcelona. United tapte for Barcelona i finalen også i 2009, men slo katalanerne i semifinalen i 2008 på vei mot finaleseier.

De som trolig kan være mest fornøyd med trekningen, er Liverpool. Jürgen Klopps menn gikk videre etter 3-1-seier i München denne uken. I neste runde møter de Porto. Liverpool møtte portugiserne også i fjorårets turnering. I åttedelsfinalen ble det 5–0 sammenlagt.

– Jeg kunne ikke være lenger unna å tenke at dette var den letteste trekningen, for det er det ikke. Vi vet hvor gode vi måtte være i fjor. Resultatet da var merkelig. Det var godt for oss, men vi så Portos karakter og kvalitet. Vi skal sørge for at alle respekterer motstanderen 100 prosent, sier Klopp til Liverpools nettsted.

Finalen spilles i Madrid i begynnelsen av juni.

NTB

Andre saker å lese

Dette bestiller hønefossingene hjem

23-07-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

Dette bestiller hønefossingene hjem

Wolt lanserte leveringstjenesten sin i Hønefoss i mai i år, og etter to måneders drift i byen er hønefossingenes favorittmat ganske tydelig. Selv om tilbudet er variert, er det allikevel...

Les mer i RingeriksAvisa

TirsdagsQuiz

23-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens quiz. Svarene er nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

MandagsQuiz

22-07-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er dagens quiz. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa