lørdag, 09 februar 2019 17:22

Fransk show ga ny Solskjær-seier mot Fulham

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Paul Pogba scoret to ganger da Manchester United slo Fulham 3-0 lørdag. Paul Pogba scoret to ganger da Manchester United slo Fulham 3-0 lørdag. Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix

Paul Pogba og Anthony Martial tok hovedrollene da Manchester United slo Fulham komfortabelt 3-0 på bortegress i Premier League lørdag.

De to franskmennene sto for alle tre målene i oppgjøret, mens Martial også var servitør bak Pogbas 1-0-scoring. Ole Gunnar Solskjær fikk dermed en oppskriftsmessig seier tre dager før stormøtet med Paris-Saint Germain i mesterligaens åttedelsfinale.

Uniteds norske manager rullerte på laget og gjorde seks endringer fra startoppstillingen mot Leicester sist. Marcus Rashford, Jesse Lingard og Eric Bailly ble sittende hele kampen på benken, mens Victor Nilsson Lindelöf fikk bli igjen hjemme i Manchester.

Pogba sentral igjen

Endringene ble ikke noe problem selv om Fulham satte et aldri så lite støkk i Uniteds relativt nykomponerte forsvarsrekke de første minuttene. Både Luciano Vietto og André Schürrle fikk avslutte fra godt hold, men ingen av dem fikk ballen på mål.

United-spillerne var derimot mer effektive. 13 minutter var spilt da Ander Herrera vant ballen og spilte til Martial på venstrekanten. Han kunne servere landsmannen Pogba, som ikke var i offside takket være at Fulhams Joe Bryan halvsov på venstrebacken, og alene med Sergio Rico hamret Pogba ballen inn til 1-0.

Snaut ti minutter senere tok Martial hovedrollen i showet. Uniteds raske ving startet på egen banehalvdel og parkerte Denis Odoi før han rundlurte Maxime Le Marchand og satte ballen i mål bak Rico. Dermed kunne United og en smilende Solskjær gå til pause med 2-0-ledelse.

Klatrer

United fortsatte å styre det meste på Craven Cottage også etter hvilen. Fulham-manager Claudio Ranieri gjorde en formasjonsendring tidlig i annen omgang, men uten å komme noen vei.

Kampen ble punktert da gjestene fikk straffe etter 63 minutter. Mata ble lagt i bakken av Le Marchand i Fulham-boksen, og Pogba gjorde seg klar fra elleve meter. Keeper Rico var etter ballen, men klarte ikke å stanse det harde skuddet.

Seieren gjør at United tar seg forbi Chelsea og opp til 4.-plassen på Premier League-tabellen. Chelsea spiller borte mot Manchester City søndag.

Andre saker å lese

Gresk varme gir godvær i Sør-Norge de neste dagene

30-04-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Fra Trøndelag og nedover langs kysten til svenskegrensa er det meldt sommertemperaturer de neste dagene. Best vær blir det i vest.

Les mer i RingeriksAvisa

Taylor Swift kaprer de 14 øverste plassene på Billboards hitliste

30-04-2024 Musikk NTB - avatar NTB

Taylor Swifts nye album fortsetter å slå rekorder. Nå har artisten tatt de 14 øverste plassene på USAs hitliste Billboard Hot 100.

Undersøkelse: Flertallet mener eldre er underrepresentert i mediebildet

30-04-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Et flertall blant Norges befolkning mener at eldre er underrepresentert i mediebildet. Det kommer fram i Medieundersøkelsen 2024.

Bill Skarsgård klar som actionhelt i ultravoldelige «Boy Kills World»

30-04-2024 Film NTB - avatar NTB

«Uhyggelig voldelig» heter det om Bill Skarsgårds nye film «Boy Kills World» – der han spiller en rolle publikum ikke er vant til å se ham i.