torsdag, 31 januar 2019 12:25

Johaug knuste konkurrentene i NM, fortsatt ubeseiret

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Therese Johaug på vei mot et nytt NM-gull på 10 km klassisk i Meråker torsdag. Therese Johaug på vei mot et nytt NM-gull på 10 km klassisk i Meråker torsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Therese Johaug er fortsatt ubeseiret i comebacksesongen. Hun knuste konkurrentene på 10 kilometer klassisk da NM i Meråker ble innledet torsdag.

30-åringen fra Dalsbygda sto over Tour de Ski i forberedelsene til VM, men har vært uslåelig i distanserenn helt siden hun var tilbake i løypene i november. Torsdag var hun 1.10,8 minutt foran sølvvinner Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Det er rå utklassing.

Med tiden 26.06,4 kunne Johaug juble for sitt niende NM-gull. Ingvild Flugstad Østberg endte på bronseplass, åtte tidels sekund fra sølvet.

Som tredje siste startende slo Johaug til fra start, og allerede etter halvannen kilometer var hun i klar ledelse 8,6 sekund foran Heidi Weng. Rett før halvgått distanse gikk hun forbi Ingvild Flugstad Østberg på startnummeret foran.

Halvveis var Johaug 28,1 sekunder foran Weng, men ved hjelp av Johaugs rygg klatret Østberg til 2.-plass ved passering 6 kilometer. De var hun 33,6 bak Johaug, mens Weng på tredjeplass var 41,9 bak.

Da Johaug forsvant fra henne, orket ikke Østberg å fullføre godt nok til å matche Jacobsen i sølvkampen, men hun tok bronsen tre sekunder foran Weng.

Heidi Weng gikk betydelig fortere enn Ragnhild Haga, som hun konkurrerer med om en plass på 10-kilometerlaget i VM. Haga endte nede på 9.-plass.

NTB

Andre saker å lese

Stjal bilene til folkehøgskolen

23-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Tirsdag formiddag fikk politiet melding om at det nylig hadde vært innbrudd på Ringerike Folkehøyskole. Politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser. Det er trolig to personer som har...

Les mer i RingeriksAvisa

Dette bestiller hønefossingene hjem

23-07-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

Dette bestiller hønefossingene hjem

Wolt lanserte leveringstjenesten sin i Hønefoss i mai i år, og etter to måneders drift i byen er hønefossingenes favorittmat ganske tydelig. Selv om tilbudet er variert, er det allikevel...

Les mer i RingeriksAvisa

TirsdagsQuiz

23-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens quiz. Svarene er nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa