tirsdag, 22 januar 2019 11:16

Derfor lever Norge farlig i håndball-VM

Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Hvor mye legger Mikkel Hansen i kampen mot Sverige onsdag. Hvor mye legger Mikkel Hansen i kampen mot Sverige onsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Spekulasjonene om mulig avtalt spill mellom Danmark og Sverige i avslutningen i håndball-VM går høyt allerede. De klarte perfekt 2-2 i fotball-EM 2004.

Det resultatet var akkurat det begge lag trengte og sendte samtidig Italia ut. Hos italienerne går resultatet bare under betegnelsen «due-due (2-2)».

Reglementet i håndball-VM gjør at Danmark (gruppevinner) og Sverige (toer) nå er sikre på avansement om svenskene vinner med to (og scorer 30 mål eller mer) eller tre mål onsdag

Det forutsatt at Norge slår Ungarn i kampen før. Dersom lag havner på samme poengsum, er det innbyrdes oppgjør som teller. Her vil Sverige, Danmark og Norge ikke kunne skilles på poeng om Sverige vinner. Da slår målforskjellen inn.

Det kan også ende med at loddtrekning må til for å skille lagene, men det skal svært mye til.

Ut

Den danske spilleren Henrik Møllgård fyrte litt oppunder spekulasjonene. – Due-due var helt perfekt. Norge ut! Sverige og Danmark inn, sa han med et glimt i øyet i pressesonen etter seieren mot Egypt mandag.

Sveriges trener Kristjan Andresson om mulig «due-due»:– Det får dere spekulere i. Jeg ønsker å forberede laget mitt for å vinne, sa han til svenske medier.

Dette svarte Norges Bjarte Myrhol på spørsmål om han stolte på Danmark mot Sverige.

– Hehe, er det noe man aldri kan gjøre, så er det å stole på et håndballresultat.

Hvile

Norge er garantert videre med seier over Ungarn i kombinasjon med dansk poeng i svenskekampen. Det samme gjelder ved norsk uavgjort mot Ungarn og ikke svensk seier.

VM er et knallhardt mesterskap. Alt av krefter som kan spares inn mot finalehelgen, vil kunne være forskjellen på suksess eller fjerdeplass.

Det er andre ingredienser i Danmark-Sverige-kampen også:

Andresson skal overta jobben som klubbtrener (Rhein Neckar Löwen) fra Danmark-sjef Nikolaj Jacobsen til sommeren.

Jacobsen har begge Sveriges keepere i stallen i Tyskland til daglig.

I den andre hovedrunden er Frankrike og Tyskland allerede klare for semifinale, men hvem som blir gruppevinner avklares først onsdag.

Andre saker å lese

Bil påkjørt av tog i Sarpsborg

24-07-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Bil påkjørt av tog i Sarpsborg

En bil er påkjørt av et tog i Sarpsborg, opplyser politiet. Nødetatene er på vei.

Les mer i RingeriksAvisa

Stjal bilene til folkehøgskolen

23-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Tirsdag formiddag fikk politiet melding om at det nylig hadde vært innbrudd på Ringerike Folkehøyskole. Politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser. Det er trolig to personer som har...

Les mer i RingeriksAvisa

Dette bestiller hønefossingene hjem

23-07-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

Dette bestiller hønefossingene hjem

Wolt lanserte leveringstjenesten sin i Hønefoss i mai i år, og etter to måneders drift i byen er hønefossingenes favorittmat ganske tydelig. Selv om tilbudet er variert, er det allikevel...

Les mer i RingeriksAvisa

TirsdagsQuiz

23-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens quiz. Svarene er nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa