søndag, 20 januar 2019 09:31

Solskjær tangerte PL-rekord: – Jeg kan ikke klage

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Ole Gunnar Solskjær fortsetter å feire seirer med Manchester United. Ole Gunnar Solskjær fortsetter å feire seirer med Manchester United. Foto: Tim Ireland, AP / NTB scanpix

Ole Gunnar Solskjær fortsatte seierssankingen med Manchester United da Brighton ble slått 2-1 lørdag. Nordmannen har bare vunnet siden han fikk vikarjobben.

Sju strake seirer, de fleste mot svært overkommelig motstand, gjør at oddsen stadig synker på at han får jobben på permanent basis fra sommeren av.

Lørdag ble Solskjær også den første manageren i klubben til å vinne seks ligakamper på rad fra debuten. Samtidig var det tangering av Premier League-rekorden. Tidligere har kun Carlo Ancelotti (Chelsea i 2009) og Pep Guardiola (Manchester City i 2016) hatt en like sterk PL-start.

– Jeg kan ikke klage, kan jeg? Vi smiler, og dette er en av tingene jeg vil huske resten av livet. Det er klasse å være her, sa Solskjær til Sky Sports lørdagens kamp.

Seiersrekken gir United stor grunn til å håpe på topp fire-plassering, som vil gi mesterligaspill neste sesong. Manchester-klubben var elleve poeng bak fjerdeplasserte Chelsea da Solskjær tok over for en måned siden. Etter lørdagens kamper er United kun tre poeng bak.

Brighton kom til Old Trafford med to Premier League-seirer over United i 2018, begge hjemme. United styrte det meste denne gangen, helt til Brighton reduserte.

Vakkert

Paul Pogba scoret på straffe, han ble selv felt i forkant, i 1.-omgangen. Ikke så lenge etter skrudde Marcus Rashford inn 2-0 oppe i det lengste hjørnet.

Det var et flott mål i angriperens 150. kamp for United. Det sendte også Rashford opp i fem scoringer siden Solskjær overtok for José Mourinho like før jul.

– Marcus Rashford har vært toppklasse. Du starter med arbeidskapasitet. Han har det, jobber som ingen andre og holder på ballen. Han har nå roet seg ned foran mål, blitt trygg og trener hele tiden. Nå har han selvtillit, sa Solskjær.

«Fantastisk mål av Rashford. Herlig å se ham tilbake på sporet under en manager som omfavner hans vidunderlige talent», tvitret den tidligere storscoreren Gary Lineker.

– Var i trøbbel

Ut fra nesten ingenting og helt mot spillets gang reduserte så Brighton etter 72 minutter. Pascal Gross skjøt ballen inn via tverrliggeren. Dermed var nerven plutselig tilbake i kampen. Flere scoringer ble det ikke, og United sikret en ny trepoenger.

– Jeg synes vi spilte tidvis veldig bra. I starten av annen omgang kunne vi avgjort kampen med noen gode sjanser. Men i fotball er du aldri sikker før det er over. De siste 20 minuttene var vi i trøbbel, sa Solskjær, som ikke var helt fornøyd med lagets prestasjoner.

– Vi ble testet i dag. Jeg synes ikke vi spilte som vi burde ha gjort. Det er kanskje den neste utfordringen for gutta, sa han.

Solskjærs rekke siden debuten 22. desember er ren nytelse for United-fansen. Fredag kommer en utfordring for United. Da venter Arsenal borte i FA-cupen.

Sistnevnte fikk seg en viktig opptur med 2-0-seieren hjemme mot Chelsea lørdag kveld. Arsenal har like mange poeng (44) som Solskjærs menn etter 23 ligakamper.

Før turen til London er denne fasiten noe å hygge seg med for Uniteds tilhengere:

Brighton: 2-1 (h)

Tottenham: 1-0 (b)

Reading: 2-0 (FA-cup, h)

Newcastle: 2-0 (B)

Bournemouth: 4-1 (h)

Huddersfield: 3-1 (h)

Cardiff: 5-1 (b).

RingeriksAvisa følger MU

Sist redigert søndag, 20 januar 2019 09:56
Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Andre saker å lese

Dette bestiller hønefossingene hjem

23-07-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

Dette bestiller hønefossingene hjem

Wolt lanserte leveringstjenesten sin i Hønefoss i mai i år, og etter to måneders drift i byen er hønefossingenes favorittmat ganske tydelig. Selv om tilbudet er variert, er det allikevel...

Les mer i RingeriksAvisa

TirsdagsQuiz

23-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens quiz. Svarene er nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

MandagsQuiz

22-07-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er dagens quiz. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa