tirsdag, 18 desember 2018 16:02

Medstudenter og faglærere samlet på campus Bø

Skrevet av ntb
Rektor Petter Aasen møtte tirsdag studenter og faglærere ved Universitetet i Sørøst-Norge Campus Bø, etter at det ble kjent at to av deres studenter var blitt drept i Marokko. Rektor Petter Aasen møtte tirsdag studenter og faglærere ved Universitetet i Sørøst-Norge Campus Bø, etter at det ble kjent at to av deres studenter var blitt drept i Marokko. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

De to kvinnene som ble drept i Marokko var studenter ved Universitetet i Sørøst-Norge. Tirsdag samlet medstudenter og faglærere seg i Bø i Telemark.

– Vi har i dag fått den vonde beskjeden om at to USN-studenter ved campus Bø er drept i Marokko. Jeg skal møte deres medstudenter og faglærere i dag. De er i sorg og i første omgang konsentrerer vi oss om å ta vare på dem og etter hvert vil vi arrangere en minnestund, sier rektor Petter Aasen til NTB tirsdag formiddag.

Minnestunden for Maren Ueland (28) fra Bryne og Louisa Vesterager Jespersen (24) fra Ikast på Vest-Jylland i Danmark vil bli holdt på campus Bø etter nyttår. Tirsdag hang flaggene på halv stang på USN-campusene.

Bachelorstudenter

Rektor Petter Aasen og dekan Arild Hovland ved det aktuelle fakultetet reiste begge til Bø tirsdag for å møte studentene og faglærerne.

De to studentene gikk andre året av et bachelorprogram i friluftsliv – «tur- og naturveiledning» – som universitetet tilbyr i Bø i Telemark.

– De var erfarne friluftslivsfolk. Jeg har fått beskjed om at de var på en privat feriereise. Reisen var godt planlagt og den gikk til et område som regnes for å være et sikkert område, sier rektor.

Var planlagt

Universitetet opplyser på sin hjemmeside at reisen de to hadde lagt ut på var planlagt å vare en måned

Universitetet fikk meldingen om at de to var funnet drept natt til tirsdag og har satt krisestab.

– Allerede i natt og i løpet av morgentimene har fagmiljøet vært i kontakt med medstudenter. De er samlet og blir tatt vare på. Som universitet vil uttrykke stor medfølelse overfor foreldrene og familiene til de to studentene, sier rektor.

Fakta om drapene i Marokko

  • Norske Maren Ueland (28) fra Bryne i Rogaland og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble funnet drept i et populært turområde i nærheten av landsbyen Imlil i Atlasfjellene i Marokko mandag 17. desember. De hadde kuttskader på halsen.
  • Tre mann ble pågrepet i Marokko tirsdag. Ifølge VG skal de ha campet like ved de to kvinnene. Den første av dem skal være fra Marrakech, mens de to andre er fra kystbyen Safi.
  • Imlil ligger 7 mil sør for Marrakech, og er ofte brukt som utgangspunkt for turer til fjellet Toubkal, det høyeste fjellet i Nord-Afrika.
  • Kvinnene var på en måneds lang privat reise og var erfarne friluftslivsfolk. Begge studerte ved Universitetet i Sørøst-Norge i Bø i Telemark.

(Kilder: VG, lokale marokkanske medier og Utenriksdepartementet)

atlasfjellene
Fra området de to ble funnet (Arkivfoto: Frank Tverran)

Sist redigert tirsdag, 18 desember 2018 16:26