tirsdag, 25 august 2015 19:40

Veidekke bygger studentboliger i Hønefoss

Skrevet av
Campus Ringerike Campus Ringerike Illustrasjon: Code Arkitektur

Veidekke Entreprenør AS har skrevet kontrakt med Studentsamskipnaden i Buskerud og Vestfold om oppføring av boliger for 154 studenter på Campus Ringerike. Boligene bygges som passivhus med hovedkonstruksjon i massivtre. Kontraktssummen er 109 millioner kroner ekskl. mva.

I planen om å videreutvikle et bærekraftig by-campus i Hønefoss er Veidekke valgt som samarbeidspartner for å utforme og bygge de nye studentboligene. Prosjektet består av to boligblokker på henholdsvis fire og fem etasjer over en sokkeletasje med næringsareal til høgskolerettet virksomhet, boder, parkeringskjeller og vaskeri for studentene.

Prosjektet er utviklet i samarbeid mellom Studentsamskipnaden i Buskerud og Vestfold (SiBV), Veidekke og Code: arkitektur as. - Vi er stolte og glade for den tilliten SiBV har vist Veidekke ved å tildele oss dette oppdraget. I et tett og godt samspill har vi fått brakt vår entreprenørkompetanse tidlig inn i prosjektet, og da er det ekstra tilfredsstillende når det fører frem til nok et bærekraftig miljøprosjekt, sier distriktsleder Sverre Liavaag i Veidekke Entreprenør i Buskerud.

- Takket være en besluttsom og profesjonell byggherre er vi allerede i gang med grunnarbeidene. Innen årsskiftet starter montasje av massivtrebygget, og hele prosjektet skal stå klart til skolestart høsten 2016, avslutter Liavaag.

Sist redigert tirsdag, 25 august 2015 19:45

Andre saker å lese

TirsdagsQuiz

23-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens quiz. Svarene er nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

MandagsQuiz

22-07-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er dagens quiz. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Elbil i brann i Tanberglia

22-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Sent søndag kveld tok det fyr i en elbil i et garasjeanlegg i Tanberglia.

Les mer i RingeriksAvisa