fredag, 21 august 2015 14:38

Dyrepolitiprosjektet er satt i gang

Skrevet av
Alle dyr skal ha det godt Alle dyr skal ha det godt Foto: Frank Tverran

Pilotprosjektet om dyrepoliti i Sør-Trøndelag politidistrikt er nå igangsatt. Landbruks- og matminister Listhaug, justis- og beredskapsminister Anundsen og finansminister Jensen besøkte i dag Sør-Trøndelag politidistrikt i forbindelse med oppstarten.

Politiadvokat i Sør-Trøndelag politidistrikt Tina Marielle Værnes og regionjurist fra Mattilsynet Mona Holm-Ross orienterte ministrene om arbeidet som nå igangsettes.

Landbruks- og matdepartementet og Justis- og beredskapsdepartementet har fokus på bekjempelse av dyrevelferdskriminalitet. Sør-Trøndelag politidistrikts nye dyrekrimgruppe har nå startet opp arbeidet som skal styrke politiets kamp mot dyrekrim. Regionens Mattilsyn har også opprettet et eget krimteam, som skal samarbeide med dyrekrimgruppa i politiet. Målet med dyrepolitiprosjektet er at alvorlig kriminalitet mot dyr skal føre til straffesak og domfellelse.

– Dette er en gledens dag, sier landbruks- og matminister Sylvi Listhaug. – Jeg er glad for at Politiet og Mattilsynet nå styrker samarbeidet for å bekjempe dyrevelverdskriminalitet. Jeg er sikker på at dette arbeidet vil gi gode resultater, og håper at erfaringene som kommer ut av pilotprosjektet vil kunne videreføres, sier Listhaug.

Andre saker å lese

TirsdagsQuiz

23-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens quiz. Svarene er nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

MandagsQuiz

22-07-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er dagens quiz. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Elbil i brann i Tanberglia

22-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Sent søndag kveld tok det fyr i en elbil i et garasjeanlegg i Tanberglia.

Les mer i RingeriksAvisa