søndag, 19 august 2018 12:19

Talenter fra Ringerike SK imponerte tidligere verdensmester

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Thor Hushovd, Søren Wærenskjold, Sakarias Koller Løland, Andre Heggø og Natalie Midtsveen og Cathrine Instebø. Thor Hushovd, Søren Wærenskjold, Sakarias Koller Løland, Andre Heggø og Natalie Midtsveen og Cathrine Instebø. Foto: Håkon Mæland

Lørdag deltok  Sakarias Koller Løland, Andre Heggø, Natalie Midtsveen og Søren Wærenskjold fra Ringerike SK i Arctic Morgendagens Helter-rittet som gikk av stabelen i Hammerfest. Sistnevnte syklet inn til en gjev andreplass. Tidligere verdensmester Thor Hushovd er full av lovord om innsatsen til talentene og resten av regionslaget Vest.

Hele 70 av Norges mest lovende sykkeltalenter mellom 16 og 18 år konkurrerte i den samme løypen som proffene syklet tidligere på dagen under Arctic Race og Norway. Blant rytterne som representerte Tevebu-regionen var Ringerike SK-talentene Søren, Sakarias, Andre og Natalie.  

– Arctic Morgendagens Helter-rittet er med å sikre talentutvikling i sykkelsporten. Ved Søren, Ringerike Sykkelklubb-talentene og resten av sykkeltalentene fra Tevebu-regionen deltar håper vi at de kan opprettholde innsatsen, gløden og læringsviljen som kreves for å nå toppen i internasjonal sykkelsport, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef for Equinor Morgendagens Helter.

Høster lovord fra Hushovd  

Etter en intensiv konkurransedag var det til slutt Tevebu-regionen som stakk av med sammenlagtseieren i lagkonkurransen. Tidligere toppsyklist Thor Hushovd er imponert over innsatsen til Søren, Sakarias, Andre, Natalie og de andre talentene fra region Tevebu.  

– Jeg er imponert over entusiasmen som rytterne på Tevebu-regionen og de andre talentene viser for sykkelsporten. Flere av de har potensiale til å nå langt hvis de fortsetter den gode utviklingen. Mitt beste råd er at de må fortsette å utfordre seg selv på trening, sier Thor Hushovd, ambassadør for Equinor Morgendagens Helter.

I jenteklassen var det Amalie Lutro fra Stavanger Sykkelklubb som kapret førsteplassen, mens Daniel Årnes fra Kristiansand CK syklet inn til førsteplass i gutteklassen.

Konkurrerte i proffenes løype

Det er sjette året på rad at Arctic Morgendagens Helter-rittet arrangeres. Rittet er et tett samarbeid mellom Arctic Race of Norway, Norges Cykleforbund og talentprogrammet Equinor Morgendagens Helter hvor selskapet støtter talenter innen idrett, kultur og realfag.  Syklistene konkurrerte i en 7,9 kilometer lang rundløype hvor jentene fullførte sju runder og guttene syklet ti. I tillegg til de sju norske regionslagene deltok fem internasjonale lag fra Finland, Tyskland, England, Skottland og Frankrike.  De tre beste regionslagene i jente- og gutteklassen mottok utviklingsstipend på henholdsvis 30 000, 20 000 og 10 000 kroner. Individuelle vinnere i jente- og gutteklassen mottok pengepremier på 5 000, 4 000 og 3 000 kroner.

Fakta om Arctic Morgendagens Helter-rittet

  • Ble lørdag arrangert for sjette året på rad som en del av Arctic Race of Norway.
  • Et samarbeid mellom Norges Cykleforbund, Arctic Race of Norway og Equinors talentprogram Morgendagens Helter hvor selskapet støtter talenter innen idrett, kultur og realfag.
  • 120 sykkeltalenter fordelt på sju norske regioner og fem internasjonale lag konkurrerte i den samme løypen som avslutningsetappen av Arctic Race of Norway.
  • Thor Hushovd er ambassadør for Morgendagens Helter.
Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent