fredag, 14 august 2015 08:59

Pionér innen dyrefôr på nettet blir enda større

Skrevet av

Nordens største dyrebutikk på nettet, Animail AB, kjøper en av de største netthandelsaktørene på det nordiske markedet for dyremat og tilbehør, Zoozoocom AB som driver Zoozoo.com og Hemfoder.se. Til sammen forventes selskapene å omsette for 135 millioner kroner i år. Nye Animail AB øker dermed sitt forsprang som Nordens desidert største aktør i et av de raskest voksende segmentene innen netthandel.

Den nordiske markedslederen Animail var først ute i Norden med å tilby dyremat på nettet i 2007. Nå kjøper de ZooZoo.com, en av Skandinavias største aktører på dyremat og tilbehør på nett. De driver netthandelssidene ZooZoo.com og Hemfoder.se.

-Dette er et strategisk viktig oppkjøp for Animail. ZooZoo.com har raskt inntatt en solid posisjon på markedet. Sammen blir vi en enda sterkere markedsleder, og kan gi kundene enda bedre service. I tillegg vil vi oppnå stordriftsfordeler og legge grunnlaget for fortsatt sterk vekst i Norden og Europa på et av de mest lovende netthandelssegmentene i verden, sier Staffan Mörndal, styremedlem i Animail AB og Partner i Verdane Capital Advisors.

Sterkere onlinevekst enn nesten alle andre produktkategorier

I følge analysefirmaet Forrester Research har det globale verdensmarkedet for dyremat og tilbehør på nettet vokst med 76 prosent, til 3,7 milliarder US-dollar per år mellom 2010 og 2014. Det er en langt raskere vekst enn nesten alle andre produktkategorier på nett. Men fortsatt selges majoriteten av dyrefôr i fysiske butikker, og det gir oss et svært stort potensiale for vekst.

    -ZooZoo var på veg mot våre satte mål og vi har på kun to år tatt posisjonen som markedstoer bak Animail. Sammenslåingen av begge selskapene er en forretningsmessig alt for god handel til ikke å gjennomføres. Jeg har drevet fram markedsledende netthandelsselskap tidligere og jeg er overbevist om at det felles selskapet nå får en kortere veg til de satte målene, enn selskapene hver for seg. Jeg har også troen på ledelsen i Animail og jeg ser fram til å virke gjennom styret som medlem og som eier, sier Jarno Vanhatapio, grunnlegger av Zoozoocom AB.

-Vi vet at markedet for dyremat og tilbehør på nettet har en lysende framtid. Konsumentenes åpenbare fordeler er smidige leveranser av tunge og store produkter på døren samt et bredere utvalg og enklere kjøp. Derfor velger vi å bli deleiere i det nye Animail AB samt investere ytterligere i det nye selskapet når disse slås sammen. Animail har et kompetent lederskap og langsiktige eiere som er godt forberedte på å lede selskapet til en enda sterkere stilling på det europeiske markedet, sier Cato Broberg, styreleder i Zoozoocom AB og Investment Director i Egmont Publishing.

-Dette er svært spennende. Få bransjer er så lovende om man ser på hvor stor andel husdyreiere som burde handle på nettet sammenlignet med hvor mange som faktisk gjør det. Jeg er spesielt glad for at vi nå med enda større kraft kunne drive fram endringen i denne bransjen slik Animail har gjort fra dag én, og for at vi kan tilby kundene en enda bedre service og kjøpsopplevelse som følge av de fordeler oppkjøpet gir, sier Karl Prytz, VD for Animail AB.

Hovedeier i Zoozoocom AB er grunnleggeren Jarno Vanhatapio med selskap, Egmont AB, Optimizer Invest og ledergruppen. I tillegg er risikokapitalfondet Verdane Capital VII, et nordisk private equity-fond som har spesialisert seg på blant annet netthandel, medeiere i Animail AB.

Handelen gjennomføres som en rettet emisjon, noe som gjør Zoozoocom ABs eiere til nye deleiere i Animail AB. I forbindelse med oppkjøpet vil Animail AB ta inn ytterligere 14 millioner kroner i finansiering. Animails eksisterende ledelse vil ha ansvaret for å drive det nye selskapet videre og det operasjonelle arbeidet i virksomheten vil ivaretas av Animails organisasjon.

Andre saker å lese

Stjal bilene til folkehøgskolen

23-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Tirsdag formiddag fikk politiet melding om at det nylig hadde vært innbrudd på Ringerike Folkehøyskole. Politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser. Det er trolig to personer som har...

Les mer i RingeriksAvisa

Dette bestiller hønefossingene hjem

23-07-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

Dette bestiller hønefossingene hjem

Wolt lanserte leveringstjenesten sin i Hønefoss i mai i år, og etter to måneders drift i byen er hønefossingenes favorittmat ganske tydelig. Selv om tilbudet er variert, er det allikevel...

Les mer i RingeriksAvisa

TirsdagsQuiz

23-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens quiz. Svarene er nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa