banner web

A+ A A-

Fant 2 tonn hasj på dansk eiendom – knyttes til opprulling i Norge

  • Skrevet av NTB-Peter Tálos
  • Publisert i Nyheter
Pressekonferanse med (fra venstre) Ketil Haukaas Sjef Kripos, Hans Sverre Sjøvoll Politimester Oslo og Eivind Borge leder taktisk etterforskningavdeling i Kripos etter en større etterforskning som har avdekket en stor innførselsåre for narkotika til Norge Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Pressekonferanse med (fra venstre) Ketil Haukaas Sjef Kripos, Hans Sverre Sjøvoll Politimester Oslo og Eivind Borge leder taktisk etterforskningavdeling i Kripos etter en større etterforskning som har avdekket en stor innførselsåre for narkotika til Norge

I forbindelse med norsk politis opprulling av et omfattende narkonettverk, fant dansk politi 2 tonn hasj på eiendommen til en 70 år gammel mann på Sjælland.

Dansk politi fant forrige onsdag kjempepartiet på hele 2 tonn på 70-åringens eiendom. Ifølge politiets siktelse skal mannen ha oppbevart hasjen for videresalg, skriver nettavisen Nordvestnyt. Foruten besittelsen av hasjen er mannen også siktet for å ha solgt 240 kilo hasj til den ene danske mannen som nå sitter i varetekt i Oslo, siktet i politiets omfattende Operasjon Hubris.

Forrige fredag gikk Kripos og oslopolitiet ut med at de hadde avdekket en stor innførselsåre av narkotika til Norge med forgreninger til gjengmiljøet i hovedstaden. I alt ni personer er fengslet i saken i Norge, deriblant to danske menn på 51 og 67 år. Mennene er siktet for innførsel av over 100 kilo hasj.

Flere handler

Det skal være den danske mannen i 50-årene som har handlet med 70-åringen i Holbæk. Det skal også ha skjedd en annen handel mellom dem, men den har ikke politiet greid å fastslå noen størrelse på, skriver Nordvestnyt i Danmark.

70-åringen ble torsdag varetektsfengslet av retten i Holbæk i fire uker i et rettsmøte som ble holdt bak lukkede dører.

– Jeg kan bekrefte at min klient er fengslet fram til 24. juli, bekrefter mannens forsvarer, advokat Thomas Philip i Holbæk til NTB.

Erkjente deler

Til sn.dk. opplyste advokaten at klienten har erkjent delvis straffskyld for det store partiet med hasj som ble funnet på eiendommen, men bare at han hadde gitt tillatelse til at det ble oppbevart mellom 300 og 500 kilo.

Ifølge Nordvestnyts opplysninger er alle de tre danskene tidligere dømt for narkokriminalitet. Flere av dem i samme saker.

70-åringen fra Holbæk og 51-åringen som sitter fengslet i Norge, ble i 2001 dømt til henholdsvis tre år og sju års fengsel for smugling av hasj til Danmark.

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20