RingeriksAvisa 20 år

Oppdatert 13.10.2019

Stilling ledig

:

Schjongshallen blir hightec

Schjongshallen er i rute Foto: Frank Tverran Schjongshallen er i rute

Rundt 20 sponsorer og andre gode venner av Ringerike Ishockeyklubb var mandag kveld samlet for en informasjon om framdriften til den nye Schjongshallen.

geir svartanger
Geir Svartanger informerte (Foto: Frank Tverran)

Daglig leder hos hovedentreprenør Isbaneteknikk AS, Geir Svartanger, informerte om arbeidene så langt og om hva som kom framover.

Det er kappet 1300 løpemeter betong som er stykket opp i biter som hver veier 3 tonn. Det er så langt lite å se på overflaten da det meste som er gjort til nå ligger under bakken.

Den nye ishokeybanen får tribuner på tre sider med 500 sitteplasser og 700 ståplasser. Det nye vantet er av merket "Raita Hornium", det beste som er å få kjøpt for penger. Det er bare Siddishallen som har like flott vant. Dette er nå det eneste vantet som er godkjent.

Nedenfor kan du se en liten reklamefilm fra produsenten av det nye vantet.

I stedet for lystavler i begge kortendene av hallen, blir det en kube på midten som viser resultater og skuddstatistikk på fire sider.

Det blir egen plattform for presse/TV og en plattform med universell utforming for bevegelseshemmede. Den nye hallen blir et teknisk vidunder i forhold til den gamle. Isen vil bli 3cm tykk, mens den gamle var 15cm. Schjongshallen mister dermed sin status som Norges kaldeste ishall.

Mens rømningsforholdene i den gamle hallen var under enhver kritikk, skal den nye hallen kunne tømmes på 2 minutter.

Med sin størrelse blir Schjongshallen den største innendørs hallen i distriktet. I løpet av et par dager kan isen fjernes og det hele benyttes til konserthall e.l.

Man regner med at hallen står bruksklar i god tid før serien i 1. divisjon starter opp til høsten.

Sist redigertmandag, 11 mai 2015 22:48