torsdag, 06 august 2015 09:51

Hadeland Glassverk til London

Skrevet av

I september arrangeres utstillingen 100% Norway for 12. gang under London Design Festival. 100% Norway er et samarbeid mellom Den Norske Ambassaden i London, Utenriksdepartementet, DogA og Norwegian Icons. Alle utstillere på 100% Norway er "Inspired by Norway. Designed in Norway. Made in Norway."

Hadeland Glassverk er i år plukket ut til å vise sine nye serie med lamper: Krystallkule. Lampene munnblåses og håndslipes på Hadeland. Lampene lages på bestilling og kommer i fire forskjellige slipemønster og i en rekke ulike farger. Kunden kan på denne måten selv kan være med på å skape sin egen helt unike lampe. Produksjonen på Hadeland er åpen for publikum – et slikt innblikk i produksjon er det sjelden moderne forbrukere får.

Lampeserien Krystallkule er designet av sjefsdesigner ved Hadeland Glassverk, Maud G. Bugge.

-Hadeland Glassverk har levert designklassikere siden 1762 og er nå svært stolte over å være i selskap med så mange spennende, nye designere i 100 % Norway, sier markedssjef Cecilie Bjørnebye Jensen. -Hadeland Glassverk har lange tradisjoner med å produsere lamper, blant annet til hoteller, rådhus og Storting. Vi har også levert den enorme lysekronen i Den Norske Opera i Oslo. Krystallkule-lampene har en minimalistisk form og moderne farger, kombinert med slipemønstre som har vært brukt hos oss i over 100 år. Blant annet er et av slipemønstrene hentet fra den nydelige krystallglass-serien Marie som har vært produsert ved glassverket siden 1913. Vi gleder oss til å vise en ny side av Hadeland Glassverk i London. Det at fokuset nå er større enn noen gang på prosessen rundt design og produksjon for alle utstillerne, gjør oss ekstra stolte over at vi er plukket ut.

Andre saker å lese

TirsdagsQuiz

23-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens quiz. Svarene er nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

MandagsQuiz

22-07-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er dagens quiz. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Elbil i brann i Tanberglia

22-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Sent søndag kveld tok det fyr i en elbil i et garasjeanlegg i Tanberglia.

Les mer i RingeriksAvisa