mandag, 03 august 2015 09:10

600 flere ledige i juli

Skrevet av
Ledigheten øker Ledigheten øker Foto/grafikk: Frank Tverran

- Den registrerte ledigheten fortsetter å øke. Det er nå 5 700 flere helt ledige enn på samme tid i fjor og ledigheten økte med 600 den siste måneden. Økningen er på samme nivå som den gjennomsnittlige økningen så langt i år, sier statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet Kristian Dahlberg Hauge.

- For de som er berørt av arbeids­ledighet er det viktig å komme raskt over i ny jobb. Regjeringen legger til rette for at det kan skje. I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett økte arbeids­markeds­tiltakene med 1500 plasser i 2. halvår. Dermed kan flere som har behov gis hjelp til å komme i jobb. I tillegg ble permitteringsreglene gjort mer generøse. Regjeringen har også senket terskelen inn i arbeidslivet gjennom endringer i arbeidsmiljøloven, sier statssekretæren.

Ved utgangen av juli var det registrert 85 400 helt ledige, noe som utgjør 3,1 prosent av arbeidsstyrken.

Mye av økningen i arbeidsledigheten finner sted på Sør-Vestlandet og er knyttet til omstillingene i oljesektoren. I Rogaland har antall helt ledige økt fra 2,1 til 3,5 prosent det siste året. Det er 65 prosent flere ledige i Rogaland enn på samme tid i fjor.

-Regjeringen følger situasjonen på arbeidsmarkedet nøye, og vurderer kontinuerlig om det er behov for å sette inn ytterligere tiltak, sier statssekretær Kristian Dahlberg Hauge.

Andre saker å lese

TirsdagsQuiz

23-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens quiz. Svarene er nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

MandagsQuiz

22-07-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er dagens quiz. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Elbil i brann i Tanberglia

22-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Sent søndag kveld tok det fyr i en elbil i et garasjeanlegg i Tanberglia.

Les mer i RingeriksAvisa