Oppdatert 21.08.2018

"Time to Act" fikk ting på plass

"Time to Act" fikk ting på plass Illustrasjonsfoto publisert under Creative Commons CC0

Etter at RingeriksAvisa satte søkelyset på en del organisatoriske svakheter i foreningen Time to Act, har Iselin Huseby ordnet opp.

Den unge sosionomen lot ikke tiden gå i fra seg, og tok umiddelbart kontakt med Innsamlingskontrollen for at de kunne gå gjennom foreningen "Time to Act" sine økonomiske forhold.

I et brev fra Innsamlingskontrollen til Iselin Huseby, skriver de bl.a. at de er enig med RingeriksAvisa i at givere må tørre å stille kritiske spørsmål, og at veldedige organisasjoner som går ut og ber publikum om støtte må sørge for å ha kontroll over sine midler.

- Ja takk, begge deler

Innsamlingskontrollen skriver på sine hjemmesider under Innsamlingskontrollens 5 tips bl.a.:

2. Spør om organisasjonen de representerer er godkjent av Innsamlingskontrollen.

3. Svarer de ja: si at du ønsker å dobbeltsjekke. Svarer de nei eller at de ikke vet det: takk nei.

I sitt brev til  Iselin Huseby skriver de noe helt annet, nemlig følgende:

.."Samtidig er det ikke slik at en godkjenning fra Innsamlingskontrollen passer for alle, eller at vi advarer mot å gi til alle innsamlinger som ikke er godkjente"...

En slik tvetydighet bidrar i stor grad til å forvirre publikum.

Godkjent kontroll

Innsamlingskontrollen har nå foretatt en kontroll av Time to Act og sier at de finner akkurat det de ønsker å se i en liten organisasjon som er i ferd med å vokse. Time to Act har videre lovet at de fra nå av vil føre offisielle regnskap. Man fant ikke noe kritikkverdig i driften til Time to Act.


Sam Consult AS tok jobben gratis!

Det lille regnskapsforetaket Sam Consult AS har påtatt seg jobben med å føre regnskapene for Time to Act. Firmaet holder til i Oslo. Veldig sporty gjort!

Vår tidligere artikkel om saken kan du lese her.

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20