banner web

A+ A A-

Trodde politiet hadde kledd seg ut

Trodde politiet hadde kledd seg ut Foto: Frank Tverran

En oktoberkveld i fjor slo han til en annen kar i ansiktet flere ganger. Dette var på Juvelen i Hønefoss. Han mente han slo i selvforsvar.

Mannen som fikk slaget, måtte sy 2 sting i et kutt over øyet.

Da politiet ba mannen fjerne seg fra Hønefoss sentrum, nektet han å gjøre dette. Etter å ha lagd bråk med andre gjester på det populære utestedet, nektet han også å oppgi personalia til politiet.

Da saken kom opp i Ringerike tingrett den 22. januar, tilsto tiltalte de faktiske forholdene.

Dama til fornærmede hadde gått rundt på balkongen for å bomme røyk. Da hun spurte tiltalte om røyk, tok han tak i hånden hennes og holdt henne fast. Da fornærmede kom og ba han om å slippe dama, reiste han seg opp og lappet til fornærmede to ganger i ansiktet.

I sin forklaring sa han at han ble redd og slo for å forsvare seg, noe retten ikke hadde tillit til.

Trodde politiet hadde kledd seg ut

Forsvareren spurte under rettssaken hvorfor tiltalte ikke med en gang hadde oppgitt informasjonen om seg selv når politiet kom i uniform. Til dette svarte tiltalte at han tenkte "hvem er du" da han så politimannen komme i full uniform. Videre forklarte tiltalte at han ikke så på det som en uniform, men mer som et kostyme.

Det hele endte med 75 dager i fengsel, 500 kroner i erstatning til legebehandling av fornærmede og 3000 kroner i saksomkostninger.

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20