tirsdag, 05 september 2017 12:36

Sterke reaksjoner på sugardating-reklame

Sterke reaksjoner på sugardating-reklame Illustrasjonsfoto: Robert Schlesinger / NTB scanpix.

En reklame som lokker studenter med muligheten for null kroner i studielån, skaper kontrovers. «Date en sugar daddy», er budskapet.

Reklamen har den siste tiden rullet rundt i Oslos gater på en tilhenger, ifølge Universitas.Et nyopprettet datingnettsted som tilbyr kontakt mellom såkalte «sugarbabies» og «sugardaddies» står bak.

Ifølge nettsiden er sugarbabies «attraktive personer som ser etter de finere tingene i livet» og som verdsetter eksotiske reiser og gaver. Sugardaddies beskrives som personer som ikke har problemer med penger og som er «sjenerøse når det kommer til å ta vare på en sugarbaby».

– Jeg har ingen samvittighetskvaler. Rich meet beautiful er en nettside der 75 prosent av medlemmene er kvinner som søker suksessfulle menn. De kommer til oss, sier eier av nettstedet, Sigurd Vedal.

Kritisk forbrukerombud

Forbrukerombud Elisabeth Lier Haugseth er sterkt kritisk til reklamekampanjen, og sier til VG at de vil vurdere nøye om den er i strid med markedsføringsloven.

– Vi er spesielt skeptisk til at nettstedet spiller så mye på det økonomiske, der kvinnene blant annet skal få gaver og reiser, og retter seg spesielt mot kvinnelige studenter som ikke har den beste økonomien, sier hun.

I verste fall bryter reklamen ifølge Haugseth også med hallikparagrafen.

– Hallikparagrafen faller ikke inn under markedsføringsloven, så det er i tilfelle en sak for politiet.

– Helt frivillig

Eier Sigurd Vedal sier at nettstedet er helt imot prostitusjon, og at dersom noen av medlemmene bryter den regelen, blir de kastet rett ut.

– Alt som skjer hos oss, også sex, skal skje helt frivillig – som i et hvilket som helst annet kjæresteforhold.

Andre saker å lese

Kaja Vang er tilbake

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Kaja Vang meldte oppløsning på sitt foretak Kaja Vang AS i november 2021. Nå er beslutningen om oppløsning reversert og selskapet er aktivt igjen.

Les mer i RingeriksAvisa

Bortvist fra Hønefoss

29-01-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

To menn, begge i slutten av tenårene, ble natt til søndag bortvist fra Hønefoss sentrum av politiet. Grunnen til bortvisningen var at de hadde lagd bråk på et serveringssted.

Les mer i RingeriksAvisa

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

27-01-2023 Nyhetsklipp Jan Erik Johansen - avatar Jan Erik Johansen

Svindlere spiller på folks ønske om å spare penger

Økte levekostnader har satt i gang en ny bølge med svindelforsøk - disse sikter seg inn på vanlige mennesker som allerede er i en tøff situasjon. Spørsmålet er derfor -...

Les mer i RingeriksAvisa