×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 500
tirsdag, 14 juli 2015 09:01

Årets egotripper på fjorden

Skrevet av
Denne vannskuteren gir blaffen i alle lover og forskrifter Denne vannskuteren gir blaffen i alle lover og forskrifter Foto: Rasmus Lindberg

Hva er det som får folk til å tro at fjorden er til deres eget, private bruk? Vannscooterfolket gjør livet surt for en del andre på fjorden.

Sivilt politi med kamera og kikkert på land, er vel eneste måten å stoppe galskapen på? Hytteeiere, eiere av mindre båter samt kano- og kajakkpadlere blir stadig "angrepet" av disse råkjørerne.

I Steinsfjorden er det bare to mindre områder midtfjords at det er lov å kjøre vannskuter. I alle elvene er det totalforbud. I hele Kroksundområdet er det forbud. Skutere kan heller ikke settes ut fra Vik eller Garntangen da dette er verneområder.

På sjøen må vannskuterne holde seg minst 400 meter fra land. I vassdrag, inkludert innsjøer, må avstanden være minimum 500 meter.

Avstanden gjelder ut fra fastland samt holmer, øyer og skjær som er større enn 200 kvadratmeter.

Det er også forbudt med kjøring i verneområder, og i en buffer på 400/500 meter ut fra disse, samt på vann mindre enn 2 kvadratkilometer.

Det er tillatt å kjøre korteste vei ut til områder der kjøring er lovlig, men maksimalt i 5 knop.

Det er ikke tillatt å gjøre unna slike transportetapper i verneområder, elvestrekninger og innenfor badebøyer i oppmerket område.

skuter garntangen
Åpenbart mer enn 5 knop, men det spiller ingen rolle. Her er det nemlig totalforbud for vannskuter da det er i verneområde. (Foto: Rasmus Lindberg)

 

 

 

 

Sist redigert tirsdag, 14 juli 2015 16:30

Andre saker å lese

Dette bestiller hønefossingene hjem

23-07-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

Dette bestiller hønefossingene hjem

Wolt lanserte leveringstjenesten sin i Hønefoss i mai i år, og etter to måneders drift i byen er hønefossingenes favorittmat ganske tydelig. Selv om tilbudet er variert, er det allikevel...

Les mer i RingeriksAvisa

TirsdagsQuiz

23-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens quiz. Svarene er nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

MandagsQuiz

22-07-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er dagens quiz. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa