Oppdatert 18.07.2018

En person bekreftet omkommet i småflystyrt i Oppland

  • Skrevet av NTB
  • Publisert i Nyheter
Politi og redningsmannskaper har møtepunkt i Vassfaret ca fem kilometer fra ulykkesstedet i Nordre Dyttholknatten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Politi og redningsmannskaper har møtepunkt i Vassfaret ca fem kilometer fra ulykkesstedet i Nordre Dyttholknatten.

En person er funnet omkommet etter at et toseters småfly styrtet i en fjellvegg i Sør-Aurdal i Oppland. Den omkomne kan ikke fraktes ut før onsdag.

Politiet i Innlandet opplyser i en pressemelding klokken 01.15 at de antar at det var kun en person ombord i flyet. Ulykkesstedet er i et bratt terreng og de avslutter derfor søket for natten.

– Politiet har ikke identifisert den omkomne, men har startet arbeidet med å varsle antatt pårørende, opplyser de videre.

Flyet som tilhører en flyklubb på Østlandet kjørte i en fjellvegg ved Dyttholknatten i området Vassfaret. Vrakrester fra flyet er spredt på et område på 200 ganger 200 meter, melder politiet. Ifølge NRK skal det ikke ha blitt sendt ut nødsignal fra flyet.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 21.15 tirsdag kveld. NTBs fotograf på stedet sier politi og redningsmannskaper har møtepunkt i Vassfaret, omtrent fem kilometer fra ulykkesstedet i Nordre Dyttholknatten.

Fant én død

Luftressurser som politihelikopter, luftambulanse og redningshelikopter var først i området for å få en oversikt over ulykkesstedet.

Politiet på stedet sier til NRK at helikoptermannskapet måtte lande og ta seg til fots inn til havaristedet.

– Der fant de en person som var død. Den personen er ikke blitt hentet ut på grunn av et så krevende terreng at det er uforsvarlig å gjøre det i natt. Det er også delvis rasfare i området.

Politiet vil gjennom natten ha vakthold på stedet og flyforbudet over området gjelder fortsatt. Kriminalteknikere og Statens havarikommisjon for transport vil onsdag starte undersøkelse av hendelsesforløp og årsaksforhold til ulykken.

Vitne

Operasjonsleder Arne Nordevik i Innlandet politidistrikt sier til NRK at vitner har sett flyet gå ned og har observert flammer i området.

Christian Mathiesen som er på telttur i området sier til VG at han hørte et smell, som han først tenkte var torden. Han hadde også hørt flydur i området tidligere tirsdag kveld.

Mye ressurser

Vestviken 110-sentral opplyste på Twitter at brannvesenet i Flå også har bistått politiet. Hovedredningssentralen i Sør-Norge bekreftet at også de var involvert i aksjonen.

Nordre og Søndre Dyttholknatten er to natturreservat som ligger i Oppland, nær grensa til Buskerud.

Avinor har etter anmodning fra politiet i Innlandet etablert flyforbud som gjelder to nautiske mil over ulykkesstedet.

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20

Beslektede artikler