videofilm nitar

Oppdatert 16.12.2018
A+ A A-

Kommuner bak ulovlig reklamebanner

Her fjerner NCC ulovlige bannere Foto: Rasmus Lindberg Her fjerner NCC ulovlige bannere

Plakat-anarkistene fra det kommunalt eide Ringerike Utvikling AS har slått til. Den kreative kåtskapen kjenner åpenbart ingen grenser. Nå måtte NCC rydde opp.

banner2
Dette fikk bare stå noen få timer (Foto: Rasmus Lindberg)

Når ledelsen er så kunnskapsløs at de kaster bort tusenvis av offentlige kroner på produksjon av plakater som skal settes på ulovlige steder, bør det vel bli tatt affære.

Enhver som har levd en stund, vet jo utmerket godt at slike plakater må godkjennes på forhånd og at for mye tekst virker distraherende på bilførere. I tett påsketrafikk sier det seg selv at all oppmerksomhet bør være på trafikken og ikke på morsomme PR-stunt som skal narre folk til å flytte til en region som verken får bane eller vei på mange år ennå.

Et 10-talls plakater ble satt opp lørdag og få timer etterpå kom NCC og tok dem ned igjen. Bannerne var plassert på strekningen Heradsbygda - Sollihøgda.

For å få sette opp en plakat, banner eller skilt langs riks- fylkes- og kommunale veier, må det sendes en skriftlig søknad både til Statens vegvesen og til kommunen. Det er imidlertid svært sjelden at det blir gitt tillatelse til dette. Dersom man søker og får godkjenning, blir ikke bannere tatt ned igjen.

Ringerike, Jevnaker, Hole kommuner og Høgskolen i sørøst-Norge eier selskapet som har satt opp de trafikkfarlige plakatene. Men selv om kommunene er flertallseiere, kan de ikke gjøre hva de vil. De må også følge visse formelle saksbehandlingsrutiner. Og de kan ikke ta seg tilrette på E16 uten Statens Vegvesens samtykke.

banner3
NCC med forebyggende tiltak mot uoppmerksomhet i trafikken (Foto: Rasmus Lindberg)

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20