Oppdatert 26.05.2018

Tenner bål for landbruket

Fra Hvervenkastet Foto: Rasmus Lindberg Fra Hvervenkastet

Bønder over hele landet brenner for norsk landbruk, og tenner bål for å protestere mot retningen Regjeringen vil føre landbruket.

bonde2
Foto: Rasmus Lindberg

Tirsdag tente bønder over hele landet bål som et varsel om at Regjeringas jordbruksmelding fører matproduksjonen i feil retning.

-Å tenne bål er et gammelt varsel om fare. I dag tenner bondelag over hele landet bål for å protestere mot regjeringas nye landbrukspolitikk, heter det i en pressemedelding.

- Det er ingen selvfolge at vi har et jordbruk i hele det langstrakte fylket vårt fra Hallingdal og Numedal i nord, via flatbygdene på Ringerike, Hole og Eikerbygdene til sør i Skoger, Hurum og Røyken. Vi har et mangfold av gårder og produkter produsert på norske ressurser, sånn vil vi fortsatt ha det.
- Med jordbruksmeldinga vil regjeringa føre landbruket i feil retning, og er på kollisjonskurs med bøndene, Stortingets flertall og forbruker, heter det videre.


- Ved å tenne bål i hele landet vil vi protestere mot en jordbruksmelding som gir økt liberalisering og svekker politikken. Det er ingen selvfølge at vi har et jordbruk fra nord til sør i dette landet, og et mangfold av gårder. Det er dette vi brenner for og vil ha mer av, sier Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag.

bonde3
Grisebonde Nils-Erik Frøhaug fyrer opp bål på Røyse (Foto: Rasmus Lindberg)

bonde4
Foto: Rasmus Lindberg

  • SMS-tips: TIPS OSS: Send SMS til 97 59 55 20