tirsdag, 31 januar 2017 18:30

Tenner bål for landbruket

Skrevet av
Fra Hvervenkastet Fra Hvervenkastet Foto: Rasmus Lindberg

Bønder over hele landet brenner for norsk landbruk, og tenner bål for å protestere mot retningen Regjeringen vil føre landbruket.

bonde2
Foto: Rasmus Lindberg

Tirsdag tente bønder over hele landet bål som et varsel om at Regjeringas jordbruksmelding fører matproduksjonen i feil retning.

-Å tenne bål er et gammelt varsel om fare. I dag tenner bondelag over hele landet bål for å protestere mot regjeringas nye landbrukspolitikk, heter det i en pressemedelding.

- Det er ingen selvfolge at vi har et jordbruk i hele det langstrakte fylket vårt fra Hallingdal og Numedal i nord, via flatbygdene på Ringerike, Hole og Eikerbygdene til sør i Skoger, Hurum og Røyken. Vi har et mangfold av gårder og produkter produsert på norske ressurser, sånn vil vi fortsatt ha det.
- Med jordbruksmeldinga vil regjeringa føre landbruket i feil retning, og er på kollisjonskurs med bøndene, Stortingets flertall og forbruker, heter det videre.


- Ved å tenne bål i hele landet vil vi protestere mot en jordbruksmelding som gir økt liberalisering og svekker politikken. Det er ingen selvfølge at vi har et jordbruk fra nord til sør i dette landet, og et mangfold av gårder. Det er dette vi brenner for og vil ha mer av, sier Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag.

bonde3
Grisebonde Nils-Erik Frøhaug fyrer opp bål på Røyse (Foto: Rasmus Lindberg)

bonde4
Foto: Rasmus Lindberg

Andre saker å lese

Svindlere ringer fra norsk nummer og sier de er politiet

05-12-2023 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Politiet i Sørøst sier de nå får mange henvendelser fra folk som ringes opp av svindlere som utgir seg for å være politi.

Les mer i RingeriksAvisa

Mann dømt til forvaring for overgrep mot barn i alderen 6–13 år

05-12-2023 Nyheter NTB-Hans O. Torgersen - avatar NTB-Hans O. Torgersen

Mann dømt til forvaring for overgrep mot barn i alderen 6–13 år

En mann i 30-årene er dømt til 15 års forvaring for et stort antall grove overgrep mot barn. Den yngste var seks år gammel da overgrepet fant sted.

Les mer i RingeriksAvisa

Vegvesenet: Salt og sand hjelper ikke på glattisen

05-12-2023 Nyhetsklipp NTB-Snorre Schjønberg - avatar NTB-Snorre Schjønberg

Det er så kaldt at salt og sand ikke hjelper på verken hovedveier eller sideveier. Vegvesenet ber folk kjøre forsiktig på jobb tirsdag.

Les mer i RingeriksAvisa

Rema 1000 setter maksbegrensninger på enkelte julevarer

05-12-2023 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Sylteagurker, pepperkaker og tynnribber er varer som dagligvarekjeden Rema 1000 nå har innført maksbegrensninger per kunde på.

Les mer i RingeriksAvisa