tirsdag, 31 januar 2017 09:04

Får 501 kroner hver

Skrevet av
Geir Inge Stokke, konserndirektør Geir Inge Stokke, konserndirektør

Coops 1,5 millioner medlemmer får i disse dager utbetalt 752 millioner kroner i kjøpeutbytte for 2016. Det er 82 millioner kroner mer enn i fjor og utgjør i snitt 501 kroner pr. medlem.

Aldri før har Coop hatt flere medlemmer og aldri er det blitt betalt ut et større kjøpeutbytte enn for 2016.
– Coop er den norske dagligvarekjeden som er annerledes. Vi eies ikke av noen få, men av våre 1,5 millioner medlemmer og medeiere. Og alle kan bli medlem og medeier. Det er derfor veldig hyggelig å jobbe i Coop når overskuddet deles og medeierne får sitt kjøpeutbytte utbetalt. Medlemmene er våre beste kunder og hver og en har bidratt til at vi i år igjen kan betale ut et solid kjøpeutbytte, sier konsernsjef Geir Inge Stokke i Coop Norge SA.

Populær medlemsorganisasjon

Bare i fjor meldte 89.000 kunder seg inn i et av de 89 samvirkelagene i Norge. Alle samvirkelag utbetaler i år kjøpeutbytte til sine medlemmer innen 1. februar. Pengene blir satt inn på den enkeltes medlemskonto i sitt samvirkelag. Medlemmene velger selv om de ønsker å ta ut pengene, eller om de vil spare dem til en hyggelig rente.

– Dagligvarebransjen omsetter hvert år for godt over 160 milliarder kroner. Når vi i Coop snakker om verdiskapning, tenker vi ikke på å gjøre noen få rike. Vi skaper i stedet verdier for de mange. I 2016 utgjorde medlemsomsetningen hele 41 milliarder kroner. Dette er 14 prosent mer enn i 2015, noe som vitner om økt lojalitet blant Coop-medlemmene, sier Stokke.

Medlemskapet blir stadig fornyet og Coops medlemsapp er nedlastet hele 1 million ganger.

Mange bruker Coops samarbeidspartnere

Totalt, med kjøpeutbytte, medlemskupp i Coops butikker, verdikuponger med rabatter til medlemmene og medlemsrabatter fra samarbeidspartnere, fikk Coop-medlemmene en medlemsnytte på hele 1,3 milliarder i 2016. Ved å benytte disse tilbudene, blir fordelen betydelig større enn 501 kroner i snitt. 

25 prosent av utbetalingene er medlemsrabatt fra Coops samarbeidspartnere Cirkle K, Esso, If, Zalando med flere. Også Coop HotellKupp er en populær medlemsfordel som gir ekstra gode hotelltilbud til medlemmene.

– Coop jobber kontinuerlig med å tilby våre medlemmer medlemsnytte både i Coops egne butikker og gjennom samarbeidsavtaler med eksterne aktører. Det er derfor gledelig å se at medlemmene har stor nytte av våre partnere, sier Dyngeseth.

Andre saker å lese

Narvik og Comet Halden klar for eliteserien - Ringerike ned

28-03-2024 Sport NTB - avatar NTB

Narvik og Comet Halden klar for eliteserien - Ringerike ned

Narvik knuste Grüner 7-2 borte og sikret med det opprykk til eliteserien i ishockey. Comet Halden beholdt plassen med 5-3-seier over Ringerike.

Les mer i RingeriksAvisa

TorsdagsQuiz

28-03-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Svarene på dagens quiz finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Meteorologene varsler kraftig snøfokk i fjellet i Sør-Norge torsdag kveld

28-03-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Meteorologene varsler kraftig snøfokk i fjellet i Sør-Norge torsdag kveld

Skal man kjøre på hytta torsdag kveld, bør man være særdeles varsom. Det er ventet kraftig snøfokk i fjellet i Sør-Norge.

Les mer i RingeriksAvisa

Hamstrer egg i Sverige - men i Hønefoss er det egg nok

28-03-2024 Nyheter NTB og Frank Tverran - avatar NTB og Frank Tverran

Hamstrer egg i Sverige - men i Hønefoss er det egg nok

Mangelen på egg i enkelte norske butikker har ført til at nordmenn hamstrer egg også i butikkene rett over svenskegrensen.

Les mer i RingeriksAvisa