fredag, 26 juni 2015 07:54

Politiet løsnet skudd på Roa

Skrevet av
Her på Shell-stasjonen kom det til skuddveksling Her på Shell-stasjonen kom det til skuddveksling Dronefoto: Nitar/ Frank Tverran

I forbindelse med en situasjon på Roa i Lunner natt til fredag, ble det løsnet skudd fra politiet sin side. Hønefosspolitiet forfulgte bil som ikke stoppet for kontroll. (Saken er oppdatert)

roaskyting2
To personbiler var involvert i situasjonen, bilen som stakk fra politiet er Audien til høyre. Politiets markeringer på bakken (Foto: Frank Tverran)

En bil som stakk av fra politiet i Hønefoss, ble litt før klokken 2 natt til fredag påtruffet av en politipatrulje på Shell-stasjonen på Roa. Politiet ble beskutt, og løsnet selv skudd. To personer ble pågrepet, en av de er skadet. Denne ble fraktet til Ullevål, skadeomfanget er ukjent. Den andre pågrepne er uskadd.
Den involverte politipatruljen er uskadd. Spesialenheten er rutinemessig varslet, og åstedet ble sperret av for videre etterforskning.

2 menn er pågrepet. De er siktet for ikke å ha stoppet for politiet og ha skutt mot politiet. Bilen de kjørte var stjålet og med kjennemerker som var stjålet.

Politiet har ikke avklart spørsmålet om varetektsfengsling for de 2 pågrepne mennene i 30- åra.

Mannen som er skadet er under behandling ved Oslo Universitetssykehus Ullevål. Tilstanden hans er stabil, ikke alvorlig skadet.

Politiet ønsker ikke å kommentere eller gi opplysninger eller detaljer over antall skudd eller hvem som har skutt mot politiet. I etterforskningen er det gjennomført avhør og kriminaltekniske undersøkelser på stedet. Politiet har sikret videomateriale fra bensinstasjonen på Roa hvor hendelsen fant sted.

Spesialenheten for politisaker er varslet og politiet i Vestoppland er i dialog og samarbeid med Spesialenheten. Avhør og undersøkelser av involverte ansatte fra politiet blir gjort av Spesialenheten.

roaskyting3
Området var avsperret fram til klokka 8.30 (Foto: Frank Tverran)

Sist redigert fredag, 26 juni 2015 12:48

Andre saker å lese

TirsdagsQuiz

23-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens quiz. Svarene er nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

MandagsQuiz

22-07-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er dagens quiz. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Elbil i brann i Tanberglia

22-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Sent søndag kveld tok det fyr i en elbil i et garasjeanlegg i Tanberglia.

Les mer i RingeriksAvisa