×

Advarsel

JUser: :_load: Kan ikke laste bruker med id: 503
tirsdag, 16 juni 2015 15:32

Mestringsdag ved Hvalsmoen Transittmottak

Mestring på høyt plan Mestring på høyt plan Foto: Anne Ingeborg Rydland

300 ungdommer fra Haugsbygd Ungdomsskole og 50 ungdommer fra Hvalsmoen transittmottak var tirsdag samlet til Mestringsdag i regi av Veien Tilbake.

Tønnetrilling
Tønnetrilling krever konsentrasjon (Foto:  Anne Ingeborg Rydland)

300 ungdommer fra Haugsbygd Ungdomsskole og 50 ungdommer fra Hvalsmoen transittmottak var tirsdag samlet til Mestringsdag i regi av Veien Tilbake.
Funksjonærer ved tiltaket var insatte ved Hassel fengsel og Badstøy fengsel. SAMARBEID-ANTI MOBBING OG RUSFOREBYGGENDE VAR NØKKELORD. I tillegg var målet var å samarbeide gjennom mange spennende øvelser for derigjennom å fremme integrering.

Dagen ble åpnet av ordfører Kjell B. Hansen. Representanter fra Justis- og beredskapsdepartementet, HERO, Ringerike kommune og Øvre Eiker kommune var også tilstede.
Formålet med Veien Tilbake er å bidra til og integrere rusmisbrukere/kriminelle tilbake til samfunnet ved mental mestring hvor hovedsaklig idrett/fysisk aktivitet og friluftsliv blir brukt som mestringsarenaer.

Hvalsmoen transittmottak, som er Norges nest største mottak, drifter etter mottoet "motsatt integrering, hvor man altså forsøker integrere lokalsamfunnet i mottaket, og ikke motsatt.  Der er et utstrakt samarbeid med lokalmiljøet og et formalisert samarbeid med ulike lokale aktører som skoler, barnehager, lag og foreninger samt organisasjoner. Mottaket har 250 faste plasser og en kapasitet på 500 sengeplasser. I sommermånedene har Hvalsmoen beredskap til å ta imot 650 asylanter ved oppsatte "brakker".

Ungdommene fra Haug Ungdomsskole, og brukerne fra transittmottaket, var inndelt i ulike integrerte grupper og med ulike aktiviteter/ oppgaver.  Aktivitetene besto i alt fra bueskyting til tønnerulling og oppgaveløsning i tømmer, hvor de gikk fra post til post etterhvert som oppgavene var fullført. Kommunikasjon ble en utfordring som de måtte løse ved praktisering av engelsk. Ulike forutsetninger hos ungdommene gjorde også oppgavene spennende å løse og det ble mye latter og iver rundt i løypa.

hval3
Hvem trenger språk når man har pil og bue (Foto:  Anne Ingeborg Rydland)

Sist redigert tirsdag, 16 juni 2015 15:43

Andre saker å lese

Dette bestiller hønefossingene hjem

23-07-2024 Nyheter Pressemelding - avatar Pressemelding

Dette bestiller hønefossingene hjem

Wolt lanserte leveringstjenesten sin i Hønefoss i mai i år, og etter to måneders drift i byen er hønefossingenes favorittmat ganske tydelig. Selv om tilbudet er variert, er det allikevel...

Les mer i RingeriksAvisa

TirsdagsQuiz

23-07-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Her er dagens quiz. Svarene er nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

MandagsQuiz

22-07-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er dagens quiz. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa