mandag, 25 april 2016 23:05

Lille, store Hønefoss

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(2 Stemmer)
Her er Thoresen-gården borte Her er Thoresen-gården borte

(Leder) Mandag kveld ble tre planer for videre utvikling av Hønefoss presenter i et åpent møte. Nå må vi kaste ut både små bygninger og biler. For vi skal urbaniseres, må vite.

Et av de mer spenstige forslagene gikk ut på å rive Thoresen-gården for å få plass til en diagonal grønn akse fra Søndre Park til jernbanestasjonen. Men ellers var det ikke mye spennende. Svært mange gikk også glipp av mye som ble sagt fordi det ble presentert på dansk.

Mange av de mindre og ulike bygningene i Hønefoss sentrum passet dårlig inn hos urbanistene. Det skulle bygges ensartede bygninger med grønne gårdsrom. Høyden skulle ligge på 3-5 etasjer.

At det ikke er ledige tomter til å bygge denne byen, tenkte ingen på. Her fikk fantasien råde. Men med et perspektiv fram til 2040 må det jo være lov å tenke at noe etter hvert kan rives og eksproprieres.

Men så kommer spørsmålet om hvem som vil bygge det nye? Bilene skal vekk og da må jo de 10.000 som skal bo i sentrum handle det som skal handles der. De andre 30.000 får ta omkjøringsveien til Hvervenkastet og handle der.

Ingen av forslagene imponerte. De var alle ryddige, nøkterne og konservative. Også på dette informasjonsmøtet greide innlederen å lese opp nøyaktig det som sto på powerpointen.

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.