tirsdag, 23 april 2024 12:54

Aktivister fjernet fra Norges Bank

Skrevet av
Aktivister blokkerte tirsdag inngangene til Norges Bank i forbindelse med en investeringskonferanse. Oljefondet arrangerer investeringskonferansen 2024. Aktivister blokkerte tirsdag inngangene til Norges Bank i forbindelse med en investeringskonferanse. Oljefondet arrangerer investeringskonferansen 2024. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Politiet i Oslo har fjernet tolv aktivister som blokkerte inngangene til Norges Bank i forbindelse med en konferanse om investeringer. Aktivistene, tilhørende Palestinakomiteen og Aksjonsgruppa for Palestina, ble fysisk fjernet etter å ha ignorert politiets pålegg om å fjerne seg. De vil nå bli anmeldt for sin handling.

Politiet fjernet tirsdag tolv aktivister som blokkerte inngangene til Norges Bank. Samtlige blir anmeldt, opplyser politiet.

– Vårt muntlige pålegg om å fjerne seg fra inngangspartiene ble ikke etterkommet. Vi har derfor fysisk fjernet dem fra stedet, skriver politiet i Oslo på X / Twitter klokken 11.47.

Aktivistene kommer fra Palestinakomiteen og Aksjonsgruppa for Palestina.

Demonstrantene blokkerte inngangene til Norges Bank i forbindelse med konferanse i lokalene. Temaet for konferansen er «Hvordan bli en bedre investor».

Palestinakomiteen krever at Norges Bank, Etikkrådet og Finansdepartementet trekker Oljefondets investeringer i selskaper som de hevder forsyner Israel med våpen eller samarbeider med israelsk våpenindustri.

Politiet opplyser at det totalt var tolv demonstranter som ikke etterkom politiets pålegg.

– Disse blir transportert og innbrakt i arrest. Samtlige vil bli anmeldt for å ikke ha etterkommet dette pålegget.

Andre saker å lese

Knivstikking i Hønefoss

04-05-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann ble knivstukket i Hønefoss sentrum natt til lørdag. Nå er en annen mann siktet for grov kroppsskade.

Les mer i RingeriksAvisa

Låvebrann i Sigdal – sikkerhetsavstand på 300 meter

04-05-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En gassflaske som eksploderte, førte til at brannvesenet måtte sette en sikkerhetsavstand på 300 meter ved en låve som brant i Sigdal natt til lørdag.

Les mer i RingeriksAvisa