fredag, 12 april 2024 09:24

Fikk Elkem som kunde - Vardar investerer 50 mill i biokarbon

Skrevet av
Fikk Elkem som kunde - Vardar investerer 50 mill i biokarbon Illustrasjon fra Vardars hjemmeside

Vardar gjennomfører nå den planlagte NOK 50 millioner investeringen i Vow Green Metals' storskala produksjonsanlegg i Hønefoss.

Vow Green Metals, en ledende utvikler av produksjonsanlegg for biokarbon og andre karbonnøytrale produkter, og Vardar AS, en regional produsent av fornybar energi med virksomhet og eierskap innen bioenergi, CCU, vind, sol og vannkraft, kunngjorde torsdag at Vardar vil bli en eierpartner i det storskala Hønefoss-prosjektet etter at de nylig gjennomførte en investering på NOK 50 millioner, ved å tegne aksjer i VGM Operatør AS.

Investeringen gjør Vardar til en betydelig partner i prosjektet, med 25 prosent av aksjene, og innebærer en kapitalinnsprøytning på NOK 50 millioner i VGM Operatør for å akselerere utviklingen av første fase av prosjektet.

Det vises til selskapets børsmelding fra november i fjor angående Vardars strategiske investering i Vow Green Metals, spesifikt deres intensjon om å bli en eierpartner i VGM Operatør AS, et heleid datterselskap av Vow Green Metals, som innehar alle eiendeler, rettigheter og forpliktelser knyttet til det storskala biokarbonproduksjonsanlegget som bygges ved Hønefoss.

I henhold til vilkårene i den signerte avtalen, var investeringen betinget av gjennomføring av definerte industrielle og kommersielle milepæler, mest merkbart signeringen av en avtale om avtak fra prosjektet. I januar kunngjorde Vow Green Metals signeringen av en langsiktig leveranseavtale for årlig levering av 15 000 tonn biokarbon til Elkem, en av verdens ledende leverandører av avanserte silisiumbaserte materialer.

Biokarbonproduksjonsanlegget ved Hønefoss vil bli ett av Europas største, med en produksjonskapasitet på 20 000 tonn (10 000 tonn i første fase) og med et reduksjonspotensial på 100 000 tonn fossilt CO2 årlig. Partene forventer betydelige synergieffekter fra samarbeidet, inkludert utnyttelse av partenes kombinerte kompetanse og evner innen energiproduksjon, termisk varmedistribusjon og utnyttelse, samt biomasseinnhenting og -håndtering.

Andre saker å lese

Eirik Jensen må tilbake i fengsel

24-05-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Eirik Jensen må tilbake i fengsel

Kriminalomsorgen har besluttet at den korrupsjonsdømte ekspolitimannen Eirik Jensen (66) må tilbake i fengsel. Jensens advokat mener det vil være direkte skadelig.

Les mer i RingeriksAvisa

Flertall for 15-årsgrense for sosiale medier

24-05-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Flertall for 15-årsgrense for sosiale medier

En ny undersøkelse viser at 70 prosent av befolkningen er for å innføre en 15-årsgrense for sosiale medier.

Les mer i RingeriksAvisa

FredagsQuiz

24-05-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er dagens spørsmål. Svarene finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Problemer hos Telia er nå fikset

23-05-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Flere Telia-kunder mistet ved 21-tiden torsdag kveld internett. Nettselskapet opplyser at de jobber med feilsøking.

Les mer i RingeriksAvisa