mandag, 18 september 2023 22:15

Artisten Roger Whittaker (87) er død

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
Roger Whittaker var særdeles populær også i Norge. Her fra en konsert i Oslo 29. august 1976. Roger Whittaker var særdeles populær også i Norge. Her fra en konsert i Oslo 29. august 1976. Foto: Oddvar Walle Jensen / NTB

Den britiske sangeren Roger Whittaker døde forrige uke på et sykehus i Frankrike, bekrefter familien.

Sangeren og låtskriveren døde 13. september med kona Natalie (81) og deres barn ved hans side, melder tyske Bild.

– Roger var en ikonisk kunstner, en fantastisk ektemann og far. Han rørte så mange hjerter med musikken sin gjennom hele livet og vil alltid leve videre i minnene våre, heter det i en uttalelse fra familien.

Whittaker ble født i 1936 og vokste opp i Kenya med britiske foreldre. Som artist og musiker hadde han stor suksess over store deler av verden med sin melodiøse, avslappede visepop-stil og sin slående plystreteknikk, ifølge Store norske leksikon.

Han debuterte som plateartist i 1967 og ga ut flere titalls album gjennom karrieren. I 1976 hadde han hele åtte album inne på VG-lista, anført av låta og albumet "The Last Farewell".

Whittakers offisielle hjemmeside er oppdatert med et bilde av sangeren og teksten «Roger Whittaker 1936-2023». I gjesteboken på siden begynte kondolansene å strømme inn mandag kveld.

– Rogers musikk har fulgt meg i nesten 47 år. Jeg kom meg gjennom mye i livet med musikken hans. Møtte ham personlig flere ganger. Han var alltid som en bestefarsfigur for meg, skriver en fan med signaturen Wendy fra Hamburg.

NTB

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Andre saker å lese

FredagsQuiz

17-05-2024 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Her er dagens spørsmål. Svar finner du nederst på siden.

Les mer i RingeriksAvisa

Bystranda får påfyll

16-05-2024 Nyheter Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Bystranda får påfyll

Bystranda i Hønefoss har nå fått tilkjørt ny sand for å erstatte det som forsvant under storflommen i fjor.

Les mer i RingeriksAvisa

Beruset bak rattet ved Hvalsmoen

16-05-2024 Nyhetsklipp Frank Tverran - avatar Frank Tverran

Politiet kom onsdag kveld i kontakt med en polsk statsborger som satt beruset bak rattet i bilen sin. Mannen, som er i 50-årene, er bosatt i Asker. Flere vitner hadde...

Les mer i RingeriksAvisa

Unge voksne svikter nettavisene

16-05-2024 Nyheter NTB - avatar NTB

Unge voksne svikter nettavisene

Siden 2017 har antallet unge voksne som leser nettaviser daglig falt med 20 prosent. Det er en utvikling som bør bekymre oss, mener medieforskerne.

Les mer i RingeriksAvisa