lørdag, 12 november 2022 10:36

Sven-Bertil Taube (87) er død

Skrevet av NTB-TT
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)
I 2013 spilte Sven-Bertil Taube i filmen «Jag etter vind», regissert av Rune Denstad Langlo, sammen med Marie Blokhus. I 2013 spilte Sven-Bertil Taube i filmen «Jag etter vind», regissert av Rune Denstad Langlo, sammen med Marie Blokhus. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Den svenske visesangeren og skuespilleren Sven-Bertil Taube døde fredag i London, 87 år gammel, opplyser manageren hans til nyhetsbyrået TT.

Taube var sønn av den kjente visesangeren og komponisten Evert Taube og skulptøren Astri Taube. Han var en av Sveriges mest folkekjære artister.

Alt i 1949 debuterte den da 15 år gamle Sven-Bertil i farens film «Sjösalavår», og på slutten av 1960-tallet begynte han å opptre sammen med faren.

Etter hvert ble han kjent som en dyktig visesanger som både tolket farens viser og sanger av blant andre Carl Michael Bellman og Mikis Theodorakis.

Taube har også bidratt innen britisk teater, blant annet som prins Albert i musikalen «I and Albert» og i Anton Tsjekovs stykke «Tre søstre». Han spilte også i flere TV-serier.

De siste årene slet Taube med flere helseproblemer. Han mistet mesteparten av synet og hørselen, og ble rammet av luftrørskatarr. Likevel fortsatte han helt til det siste å være aktiv som artist.

Andre saker å lese

Mann filmet kvinner på toalett på utested

04-12-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann i 20-årene er tiltalt for å ha snikfilmet en rekke kvinner som gikk på toalettet på et utested i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

31.000 personer kan stå uten gyldig førerkort fra nyttår

03-12-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

31.000 personer kan stå uten gyldig førerkort fra nyttår

31.899 personer har ennå ikke fornyet sitt store, plastlaminerte førerkort. Fra årsskiftet er ikke disse førerkortene gyldige lenger.

Les mer i RingeriksAvisa

Bensinstasjon ranet

03-12-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Flere gjerningspersoner ranet en Circle K-stasjon på Tunga i Trondheim natt til lørdag.

Les mer i RingeriksAvisa