torsdag, 27 oktober 2022 10:17

SALTI overkommer den gnagende følelsen av håpløshet

Skrevet av
Ranger denne artikkelen
(0 Stemmer)

SALTI bekjemper følelsen av fortvilelse på singelen “Hopeless”. Låten slippes 28. oktober, og er å finne på den kommende EP’en Demons.

Med sin uanstrengte og ufiltrerte tilnærming til å fortelle sin historie, besitter SALTI et talent som strekker seg langt lengre enn sine 27 år. Den Tanzania-fødte, Oslo/bergensbaserte artisten bruker produksjon og melodi som drar inspirasjon fra hip hopens råskap, R&Bs sjelfullhet, poppens struktur og diasporamusikkens dynamikk i sin låtskriving.

Tidligere i år slapp SALTI singlene “Love Poor” og “Talk About Me & U”, som markerte startskuddet for hans andre EP, Demons. Kort tid etter fulgte han opp med utgivelsene av “Switch Up” og “DFWM”, som videre befestet tonen for EP’en. Med EP’en inviterer SALTI lyttere til skildringer fra hans turbulente liv, og det personlige oppgjøret med hans indre demoner. Med Demons håper han å kunne gi andre som har, eller befinner seg i lignende situasjoner, tilhørighet og styrke. Nå er han klar med femte og siste singel, “Hopeless”, fra det kommende prosjektet.

“Hopeless” tar for seg SALTIs skildringer av et tabubelagt, men likeså viktig tema som selvmordstanker. Han beskriver følelsen av å ikke ha kontroll over sitt eget liv, men å jobbe med seg selv og innse at det er helt greit å ikke alltid ha kontroll. SALTI står igjen i dag som en fyr som er mer komfortabel med å blottlegge sitt eget følelsesliv og ta den ubehagelige samtalen med seg selv.

SALTI har dette å si om følelsene bak låten:

“Jeg var på et punkt der jeg var så langt nede mentalt at jeg ikke så en annen vei ut enn å ende alt. Tankene inni meg presset meg i den retningen, og jeg følte virkelig ikke at jeg klarte mer. Verken av livet eller meg selv. Jeg begynte å visualisere og planlegge hele prosessen, og de negative tankene ble forsterket for hver dag, som gjorde det mer og mer realistisk.

Det var heldigvis en annen stemme i hodet som kjempet imot. Jeg begynte å se yngre versjoner av meg selv, hvem jeg var, hvor jeg kom fra og alt jeg ville få til. Jeg tenkte veldig mye på familien min, mamma spesielt. Hvor mye hun har ofret, tårer hun har felt og ikke minst hvor langt vi har kommet. Jeg ville ikke "feige" ut, og innså hvor mye mer smerte det hadde påført. Det var helt forferdelig å tenke på den skuffelsen, alt hadde vært forgjeves.”

På lik linje med tidligere singler, slipper «Hopeless» også ut med en tilhørende musikkvideo som er produsert av Scope Creatives, med Alexander Zarate Frez som regissør. Den eksplisitte videoen viser SALTI og hans følelser da de var på sitt aller verste.

“Det var vanskelig å spille inn deler av videoen - jeg brøt sammen etter noen av opptakene fordi jeg plutselig sto midt i en situasjon jeg så tydelig hadde sett for meg i så mange år. Det gjorde vondt å se tilbake på hvor nært jeg var.

Jeg er langt ifra den eneste som har kjent på disse følelsene. Alt jeg kan gjøre er å fortelle min historie, i håp om at noen der ute føler seg mindre ensom. Hele prosessen og produksjonen har vært veldig terapeutisk for meg på veldig mange måter, jeg føler et kapittel av livet mitt blir lukket og et nytt starter”, sier SALTI om musikkvideoen.

SALTI har inngått ett samarbeid med SOS Barnebyer som går ut på at han blir med rundt på forskjellige skoler for å prate, spille musikk og vise minidokumentaren. SALTI og SOS Barnebyer håper at den timen kan være starten på en tankeprosess for elevene; hva er det som skal til for at alle blir inkludert? Hvordan kan man si ifra om det som er vanskelig? Og hva kan jeg selv gjøre for at mine medelever har det bra?

Frank Tverran

Ansvarlig redaktør og skribent

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Andre saker å lese

Mann filmet kvinner på toalett på utested

04-12-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

En mann i 20-årene er tiltalt for å ha snikfilmet en rekke kvinner som gikk på toalettet på et utested i Oslo.

Les mer i RingeriksAvisa

31.000 personer kan stå uten gyldig førerkort fra nyttår

03-12-2022 Nyheter NTB - avatar NTB

31.000 personer kan stå uten gyldig førerkort fra nyttår

31.899 personer har ennå ikke fornyet sitt store, plastlaminerte førerkort. Fra årsskiftet er ikke disse førerkortene gyldige lenger.

Les mer i RingeriksAvisa

Bensinstasjon ranet

03-12-2022 Nyhetsklipp NTB - avatar NTB

Flere gjerningspersoner ranet en Circle K-stasjon på Tunga i Trondheim natt til lørdag.

Les mer i RingeriksAvisa